Guvernul avizează proiectul Legii salarizării unitare, dar aduce "observaţii"

Guvernul avizează proiectul Legii salarizării unitare, dar aduce
Guvernul va aviza favorabil proiectul de lege privind salarizarea în şedinţa de vineri a Executivului, însă vor fi transmise către Parlament o serie de "observaţii" din partea unor ministere.

"Urmează să votăm avizul favorabil, pentru a intra săptămâna viitoare în procedurile parlamentare, la prima cameră, la Senatul României. Au fost aduse observaţii la lege de către Ministerul Justiţiei, Ministerul de Finanţe, Ministerul Dezvoltării şi Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale. Toate aceste observaţii vor fi transmise Parlamentului României", a declarat ministrul Muncii Olguţa Vasilescu, la începutul şedinţei de guvern.

Ministrul Muncii a dat asigurări că legea respectă promisiunile din programul de guvernare şi a explicat că trimiterea legii în Parlament şi evitarea asumării răspunderii guvernului pe proiectul de lege face ca parcursul legislativ să fie redus şi ca măsurile prevăzute în actul normativ să intre în vigoare mai repede.

"Legea respectă programul de guvernare şi ţintele asumate în acest program. Desigur că ea poate suferi modificări la parlament, dar nu cred că vor fi de natură să modifice şi principiile din această lege. Iniţiatorii au fost în permanent contact cu ministerele de resort şi s-a colaborat foarte bine. (...) Sperăm să fie adoptată la 1 iulie, aşa cum este prevăzut şi în programul nostru de guvernare", a mai spus ministrul Muncii.

 

Comenteaza