Guvernul Ciucă se răzgândește. Nu mai coboară pragul pentru microîntreprinderi

Guvernul Ciucă se răzgândește. Nu mai coboară pragul pentru microîntreprinderi

Premierul a cedat și spune că antreprenorii au nevoie de mediu prietenos pentru a se dezvolta și nu trebuie taxaţi suplimentar.

Deși ințial, Guvernul a anuțat că microîntreprinderile vor avea un prag de încadrare de 500.000 de mii de euro, coborât de la un milion de euro, executivul nu a mai aprobat această inițiativă, a anunțat prim-ministrul Nicolae Ciucă.

Inițial, pragul veniturilor până la care o companie poate fi încadrată în categoria microîntreprindere urma să se reducă de anul viitor la 500.000 de euro, de la un milion de euro în prezent, potrivit unui proiect de Ordonanţă publicat de Ministerul Finanţelor.

„Pentru că am văzut o serie de dezbateri pe tema coborârii, începând cu 1 ianuarie 2022, a plafonului de încadrare, ca microîntreprindere, de la un milion de euro la 500.000 de euro, aş dori să clarific acest lucru. Guvernul nu va aproba o astfel de iniţiativă, antreprenorii români au nevoie de mediu predictibil şi prietenos pentru a-şi dezvolta şi consolida afacerile cinstit şi nu trebuie taxaţi suplimentar. Am discutat şi analizat. Vom respecta prevederile Codului fiscal", a declarat Nicolae Ciucă, la începutul şedinţei de Guvern.

Comenteaza