Halele de pe platforma Clujana, scoase la închiriere la foc automat

Halele de pe platforma Clujana, scoase la închiriere la foc automat
Mai multe hale ale celor două fabrici sunt acum disponibile spre închiriere

Opt hale în care odată se făcea producție la fabricile Unirea și Clujana au fost scoase la închiriere de către compania imobiliară Vector Direct Properties (VDP).

În zona Clujana erau disponibile pe portalul imobiliar două hale: una de 1.500 mp și alta de 500 mp, prima fiind situată la etajul doi al imobilului din Piața 1 Mai nr. 4-5. Ea include o încăpere mare, de 114 x 12 m, un hol de acces și băi.

Există lift cu sarcină utilă de 1.600 kg. Încălzirea se face cu tuburi radiante pe gaz, iar toate utilitățile sunt contorizate separat. Accesul pietonal în clădire se face direct din Piața 1 Mai, iar cel auto, prin curtea Clujana. În fața clădirii se află stația de transport în comun. 

La fabrica aflată de cealaltă parte a Pieței 1 Mai, în incinta Unirea, sunt disponibile șase hale, majoritatea cu structură de cărămidă și suprafețe de 300-600 mp. Prețul lor de închiriere este de 4,5 euro/mp pe lună, plus taxa pe valoarea adăugată (TVA). În ultima locație este scos la închiriat și un imobil cu două camere de birouri, pe 130 mp, cu tavan fals și cu parchet laminat. 

Prețul vizat de VDP este de 6,8 euro/mp, plus TVA. “Contractul de închiriere se va semna pe doi ani de zile, până la 31 decembrie 2021, cu posibilitatea de prelungire”, au informat reprezentații companiei imobiliare.

Aceasta este specializată în închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate. VDP avea în 2018 afaceri de 0,9 milioane de lei, cu un profit net de 3,4 milioane. Societatea îi are ca asociați pe Iulian Florin Mihu (75% din capitalul social) și pe Vlad Marius Comșa (25%), conform Termene.ro.

Clujana a scăpat de insolvență

Producătorul de încălțăminte Clujana a ieșit din insolvență în această lună, la doi ani de la deschiderea procedurii, a anunțat administratorul judiciar CITR. Măsurile propuse au avut obiectivul de a relansa fabrica la nivel local și național prin dezvoltarea rețelei de distribuție și diversificarea liniei de produse.

Clujana este controlată de Consiliul Județean (CJ) Cluj (93,4%), în acționariat fiind și Societatea de Investiții Financiare Oltenia (1,2%). Clujana a intrat în insolvență în 2018, la cererea sa, având de achitat 16 milioane de lei, majoritatea la fisc. Fabrica de încălțăminte a fost înființată în 1911, de către familia Renner.

În anii '80, a ajuns cea mai mare de acest gen din estul Europei, cu 8.000 de angajați. În 1999 a fost decisă închiderea operațională. Administrarea a fost preluată în 2003 de CJ. Ulterior, societatea a repornit producția, inițial în sistem lohn, apoi și cu producție proprie. CJ a avansat ideea mutării fabricii, varianta vehiculată fiind parcul industrial Tetarom I.

Unirea, scoasă la vânzare

Familia omului de afaceri clujean Ioan Bene a scos la vânzare clădirea administrativă și terenurile de pe platforma industrială Unirea, aflate în Piaţa 1 Mai nr. 1-2. Terenul este format din nouă loturi cu o suprafaţă cumulată de 41.500 mp, unul dintre el fiind în coproprietate.

Preţul de vânzare aprobat era de cel puţin 18 milioane de euro, plătibil în două tranşe. S-au scos la vânzare clădirea administrativă (patru etaje), anexa turnătorie (patru etaje), terenuri (nouă parcele, 437 – 6.846 m). Primăria Cluj-Napoca a solicitat intrarea în insolvenţă a Unirea pentru obligații fiscale restante de 1,9 milioane de lei.

Societatea specializată în fabricarea utilajelor pentru prelucrarea metalului se întinde pe 49.000 mp și a fost achiziționată de Ben & Ben de la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului pentru 150.000 de euro. Fabrica a fost înființată acum aproape trei decenii. Ca acționari figurează acum Mirela Bene (44,4%), Napocamin (28,7%) și Ben & Ben (23,7%).

Comenteaza