Hidroelectrica are deja un profit de 1 miliard de lei

Hidroelectrica are deja un profit de 1 miliard de lei
Compania de stat Hidroelectrica se aşteaptă să depăşească 1 miliard de lei profit brut pe primele opt luni ale anului, având în vedere vânzările din august şi faptul că a înregistrat în şapte luni un profit brut de 913 milioane de lei.

Estimarea de vânzări pe august este de 236 milioane de lei, la o energie vândută de 1,3 TWh. Profitul brut înregistrat după închiderea contabilă pe primele şapte luni este mai mare cu peste 13% faţă de aceeaşi perioadă din 2015, în condiţiile în care cifra de afaceri de 1,9 miliarde de lei este mai redusă cu 8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. 
 
„Rezultatele financiare curente sunt cu atât mai bune cu cât acestea s-au ocazionat pe fondul diminuării cifrei de afaceri. Deşi cantităţile produse în cele două perioade de comparaţie sunt aproape similare (10,6 TWh), scăderea veniturilor s-a produs ca urmare a diminuării accentuate a preţurilor în piaţă de energie de la 165 lei/MWh în primele şapte luni din 2015 la 156 de lei în aceeaşi perioadă a acestui an”, conform oficialilor Hidroelectrica.

Etichete
Comenteaza