Hidroelectrica are un profit brut de 1,1 miliarde la nouă luni

Hidroelectrica are un profit brut de 1,1 miliarde la nouă luni
Compania de stat Hidroelectrica a înregistrat în septembrie un profit brut estimat de 93 de milioane lei, dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, şi un profit cumulat pe primele nouă luni de 1,13 miliarde.


Producţia lunii septembrie 2016, de 1,1 TWh, determină la nouă luni un total de 13,1 TWh faţă de numai 12,4 TWh realizaţi în aceeaşi perioadă a anului 2015.
 
"Rezultatele înregistrate de Hidroelectrica sunt cu atât mai deosebite cu cât acestea sunt realizate pe fondul unei scăderi generalizate la nivelul primelor nouă luni 2016 a preţurilor din piaţă de energie electrică faţă de 2015 şi se datorează măsurilor implementate cu succes de societate pe linia optimizării costurilor şi veniturilor precum şi a creşterii producţiei", conform conducerii societăţii.

În iunie, după ieșirea societăţii din insolvență, adunarea acţionarilor a numit un consiliu de supraveghere provizoriu, format din șapte membri. Hidroelectrica este controlată de stat, prin Ministerul Energiei, cu 80% din acțiuni, restul fiind în posesia Fondului Proprietatea.

Comenteaza