"Hollywood-ul pitic" va costa 42 milioane de lei, contractul se semnează azi

Centrul de Industrii Creative din Cluj, "Hollywood-ul pitic" al Ardealului, intră în linie dreaptă, după ce primarul Emil Boc a anunţat azi că instituţia a semnat contractul de execuţie.

Valve International, RDV Construct, White Star International şi Team Net Engineeringeste asocierea care va construi Centrul de Industrii Creative din Cluj, pe bani europeni. Firma s-a angajat să finalizeze obiectivul în 24 de luni. ZIUA de CLUJ anunţa câştigătorul licitaţiei încă din urmă cu două luni

Între timp doi dintre participanţii la licitaţie au contestat rezultatul concursului la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, este vorba de Victor Construct şi Proiect Consult SRL. Acesta este motivul pentru care contractul a fost semnat la două luni de la stabilirea câştigătorului licitaţiei.

Ioan Florian e dierctor general la una dintre firmele câştigătoare şi spune că amplasamentul "ridică unele probleme". "Terenul e în pantă, când vor începe săpăturile e posibil să apară probleme", spune el. În 10 iunie ar urma să fie dat ordinul de începere a lucrărilor, precizează Boc.

De menţionat, CREIC va fi administrat pe modelul parcurilor industriale Tetarom, printr-o societate pe acţiuni unde Consiliul Local va fi acţionar majoritar. "Vom angaja director, director de marketing şi alţii, în total 16 persoane", spune responsabilul de proiect din partea Primăriei Cluj-Napoca, Ovidiu Câmpean.

Proiectul a fost estimat la 68 milioane de lei, dar preţul de adjudecare a scăzut la 42 milioane de lei după licitaţie. Un număr de 16 firme s-au înscris în competiţie.Este vorba de ACI SA Cluj, Antrepriza Construcţii Montaj nr. 4 Bucureşti, Baumeister SA, Consinit SRL, Decorint SRL, General Construct SRL, Grup 4 Instalaţii SA, Idecon S.A.U. Zaragoza, Conarg Consulting SRL, Proiect Consult SRL, Napoca SA, Strabag SRL, Tehnodomus SA, Transilvania Construcţii SA, Valve Internaţional SA şi Victor Construct SRL.

CREIC urmează să aibă patru corpuri de clădire: primul dintre acestea va fi compus dintr-un parking subteran pe două niveluri, la parter urmează să fie amenajate anexe pentru producţia de film, la etaj - birouri pentru producţie media iar la etajele 2-4 vor fi amenajate diverse birouri. În ce priveşte corpul B de clădire, acesta este compus din două niveluri de parking subteran şi un studio de film, Corpul C - dintr-un spaţiu multifuncţional de 1.400 de metri pătraţi, în vreme ce Corpul D va fi compus din parcare subterană şi ateliere de creaţie.

 

Vezi toate ştirile despre CREIC

Vezi video de la semnarea contractului


Etichete
Comenteaza