Foto Horia Ciorcilă a fost decorat de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române

Horia Ciorcilă a fost decorat de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române

Horia Ciorcilă, Președintele Consiliului de Administrație și unul dintre fondatorii Băncii Transilvania, a fost decorat cu distincția Nihil Sine Deo de către Familia Regală a României în cadrul ceremoniei organizate la Castelul Peleș, în Sinaia, în 11 martie a.c.

Laudatio – Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române: 

Domnului Horia Ciorcilă, 

pentru întreaga sa activitate bancară, în cursul căreia a contribuit esențial la fondarea și dezvoltarea Băncii Transilvania, cea mai puternică bancă cu capital privat românesc. 

Pentru că, în cursul activității sale, a orientat Banca Transilvania și către promovarea, prin inițiativele de responsabilitate socială corporativă, a valorilor românești și susținerea inițiativelor de dezvoltare locală, contribuind cu generozitate la proiectele și programele Casei Mele, în beneficiul țării și al comunităților locale. 

Decorația poate fi acordată unui număr de maxim 200 de persoane în viață, instituții și organizații

Decorația Regală Nihil Sine Deo este acordată prin decizia Suveranului Casei Regale a României personalităților, instituțiilor și organizațiilor cu realizări marcante. Persoanele decorate sărbătoresc în fiecare an Ziua Decorației în 20 aprilie - ziua de naștere a Regelui Carol (1839) și, în același timp, ziua în care a fost ales Domnitor al Principatelor Române Unite (1866) -, ca simbol al continuității și tradiției Casei Regale.

Comenteaza