Hotel de lux pentru câini la Cluj

Hotel de lux pentru câini la Cluj

Animalele de companie sunt duse cu taximetrul la hotel, fac baie în piscină şi fitness, se uită la televizor, ascultă muzică şi participă la petreceri în unitatea care va fi dată în funcţiune pe 13.000 mp în Valea Fânaţelor.

Lucrările de finalizare a hotelului destinat animalelor de companie sunt în desfăşurare. „Ca să nu existe discuţii, atunci când stăpânii pleacă în vacanţă, animalele de companie trebuie se distreze şi ele”, susţin proprietarii viitorului aşezământ destinat animalelor. Acesta va dispune de un spaţiu special amenajat cu minilivadă, piscină, obstacole, jucării, spațiu de odihnă. Întreprinzătoarele clujene Ioana Pop şi Raluca Cîmpean au pus bazele hotelului de animale. 
 
„Am investit deja până acum 70.000 de euro în construire şi amenajare, plus cei 100.000 de euro pentru achiziţionarea terenului. În prima fază va fi funcţională partea de cazare, iar cea de Fun Park va fi gata în august. Suprafaţa totală este de 13.000 mp şi aceasta va conţine 40 de ţarcuri exterioare şi 20 interioare, terenuri de antrenament, de dresaj, terasă pentru oameni, inclusiv un spaţiu de socializare pe care l-am denumit Facebook-ul câinilor. Vrem să depăşim conceptul de cazare şi să organizăm întruniri ale unor anumite rase, programe de educare a proprietarilor de câini, concursuri de agilitate pe un anumit traseu, similare fitness-ului de la oameni”, explică Ioana Pop, managerul hotelului Ham Ham. 

Cu câinele la grădiniţă: de dimineaţa până seara        
 
Programul se desfăşoară sub atenţia unei echipe specializate în comportamentul canin. În afară de cazare, hotelul va include grădiniţă de câini, toaletaj, dresaj şi petshop. Sistemul de grădiniţă pentru câini presupune faptul că animalul este adus aici dimineaţă (cu taxiul) şi ţinut până seara. Vor exista spaţii de odihnă şi pentru masă. Animalele vor participa la activităţi de stimulare mentală şi la programe personalizate.
 
Fiecare căţel este supus controlului medical şi unei evaluări pentru a determina nevoile sale. În cazul în care e agresiv în compania altora, trebuie să urmeze un program de adaptare creat pentru probleme comportamentale şi doar după ce situaţia este remediată poate participa la grădiniţă. Căţelul trebuie să aibă carnetul de sănătate cu vaccinările şi cu deparazitarea la zi şi vaccinul pentru tusea de canisă făcut cu minim patru zile înainte, conform conducerii hotelului.

"Apartamentul" premium are terasă şi TV 
 
În funcţie de tarif, animalele sunt supravegheate non-stop prin camera web, beneficiază de căsuţă termoizolantă, de programe de masă şi de joacă personalizate, de spaţiu familiar sau de radio, felinele având la dispoziţie un ansamblu de joacă. La nivel premium, câinii au la dispoziţie un „apartament” amenajat cu mobilier, terasă, televizor, terasă, sunt periaţi şi pieptănaţi. 
 
Mai multe spaţii de cazare pentru animale au apărut de-a lungul vremii la Cluj-Napoca şi în împrejurimi, acestea fiind foarte solicitate mai ales în perioada vacanţelor. Cele mai cunoscute sunt Pet Hotel, Pet Joy, iar în afara oraşului, Căsuţa Animalelor, Chill Pet Hotel sau PetWood. Tarifele percepute pentru un câine variază între 10 şi 35 de lei (care include şi mâncarea) în funcţie de amplasament (exterior, interior), iar cele pentru pisici, între 20 şi 30 de lei. 
 
Există unităţi care percep tarife suplimentare pentru câinii agresivi, pentru căţelele în călduri, pentru cazarea în regim de urgenţă sau pentru socializare. În timp ce câinii sunt scoşi la plimbare în curte sau în grădină, pisicile stau în spaţii special amenajate, cu covoraşe, copaci, fotolii, jucării. Alte pensiuni de animale cazează hamsteri, papagali, iepuri, iguane, dihori, veveriţe, porcuşori de Guineea, peşti. Printre serviciile extra prestate se numără cosmetica pentru câini sau asistenţa veterinară specializată. 
 
O zi de cazare pentru câini
 
Pet Hotel........................Zorilor...............10-30 lei
Pet Joy...........................Baciu................35 lei
Căsuţa Animalelor............Chinteni...........25-30 lei
Chilly Pet Hotel................Suceagu...........30 lei
PetWood.........................Sălicea.............25-30 lei
 
Sursa: Catcostaclujul.ro   

Comenteaza