Hotel din Cluj-Napoca, pe lista celor 3 mari tranzacţii hoteliere, din prima jumătate a anului. Cine l-a cumpărat

Hotel din Cluj-Napoca, pe lista celor 3 mari tranzacţii hoteliere, din prima jumătate a anului. Cine l-a cumpărat

În primul semestru din acest an, tranzacţiile din domeniul hotelier au reprezentat 6% din totalul imobilelor tranzacţionate, conform datelor C&W Echinox.

Conform raportului Cushman & Wakefield Echinox, tranzacţiile hoteliere au reprezentat 6% din totalul tranzacţiilor din piaţa imobiliară, transmite Mediafax. Este vorba despre hoteluri din Bucureşti, Cluj şi Oradea, conform datelor de la Cushman & Wakefield Echinox.

Anul acesta, UBB a achiziţionat un hotel şi anume Hotel Onix din Cluj-Napoca, care este alcătuit din două corpuri clasificate la trei şi patru stele, cu o capacitate de 64 de camere. De această clădire vor beneficia studenții Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC) și Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, conform unui document semnat, la final de 2021, de către rectorul Daniel David. 

Universitatea Babeş-Bolyai este la a doua achiziţie a unui hotel, după ce anul trecut a achiziţionat hotelul Opera Plaza din Cluj-Napoca într-o tranzacţie evaluată la 40 mil. lei. UBB a achiziţionat hotelul pentru a-l transforma în sediul Facultăţii de Drept, având în vedere poziţia centrală a clădirii. UBB a mai cumpărat, în urmă cu mai mulți ani, Hotelul Topaz din Gheorgheni pentru Facultatea de Ştiințe Politice.

UBB are 22 de facultăți și 50.000 de cadre didactice și studenți în opt județe şi nevoile pentru noi spaţii pentru învăţare sunt în creştere. 

În ultimii ani, piaţa hotelieră cunoaşte o efervescenţă atât pe partea de investiţii greenfield, cât şi pe partea de tranzacţii. În afară de Hotelul Onix din Cluj-Napoca, alte două hoteluri DoubleTree din Oradea, respectiv Golden Tulip din Bucureşti au mai făcut obiectul unor tranzacţii în primul semestru din acest an. 

Comenteaza