Hotelierii au pus la cale cu guvernul redeschiderea unităților turistice

Hotelierii au pus la cale cu guvernul redeschiderea unităților turistice

Guvernul a acceptat un calendar de redeschidere a unităților hoteliere, după o întâlnire cu reprezentanții acestora.

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Claudiu Năsui, și Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, s-au întâlnit într-un grup comun de lucru cu reprezentanții industriei hoteliere din România.  Discuțiile s-au axat pe planificarea deschiderii mediului de business. Mesajul comun a fost pregătirea unui calendar de deschidere a economiei cu valoare orientativă. De asemenea, s-a discutat despre eventualele măsuri de acces al persoanelor în structurile de cazare.

Mai mulți operatori de turism din Cluj, printre care Sungarden sau Univers T primesc maximul de bani acordat ca subvenție de stat: 150.000 de euro. Pe lista agenților economici clujeni din sectorul hoteluri, restaurante, catering care beneficiază de maximul de 725.925 de lei din granturile pentru capital de lucru se mai numără Lunch Box, Euphoria, Marty, Form Space, Narcoffee Roasters, Samsara, Express Catering. 

Instituția a făcut un apel către beneficiari să grăbească semnarea contractelor de finanțare admise, având în vedere că au doar 20 de zile la dispoziție pentru acest lucru după primirea notificării. Miniștrii Cristian Ghinea și Claudiu Năsui au semnat  un act adițional prin care 209 de milioane de euro au fost suplimentați pentru plata Măsurii 2.

Până acum au fost alocați 474 de milioane de euro din fonduri UE pentru măsura 2 și rămân de contractat 291 de milioane pentru încheierea măsurii. MEAT a publicat lista integrală a tuturor aplicanților pentru măsurile 1 și 2. “Acceptat sau respins de principiu în lista de așteptare înseamnă că sunt acceptați sau respinși după procesul de evaluare, însă notificările vor fi făcute în limita finanțării europene bugetate", au precizat reprezentanții instituției.

Comenteaza