Video Hotelierul Murad își modernizează unitățile cu banii Băncii Transilvania

Hotelierul Murad își modernizează unitățile cu banii Băncii Transilvania
Complexul din Olimp, închis de mai mulți ani, își va schimba înfățișarea | Foto: Wall Street

Unul dintre cei mai mari proprietari de hoteluri din țară, Mohammad Murad, va iniția investiții de 30 de milioane de euro în turism cu ajutorul unor credite bancare.

Antreprenorul a contractat, în 2016, 15 milioane de euro de la băncile Transilvania, CEC, Libra și Piraeus pentru investițiile pe care le are în plan, conform ZF. El a luat în concesiune pe 15 ani hotelul Lido de pe Bd. Magheru din București de la familia Angelescu. Hotelul trece printr-un proces de modernizare.

„În iunie vom finaliza renovarea hotelului, care va avea 120 de camere. Investiția se va ridica la 5 milioane de euro în această primă etapă. Va fi un hotel de 4*. A două etapă prevede construirea unei piscine, iar a treia, dezvoltarea lângă hotel a unui complex de 100 de apartamente. Toate cele trei etape prevăd o investiție totală de 15 milioane de euro”, a declarat Murad.

În capitală, el mai deține unitățile Phoenicia - Grand Hotel, Express și Comfort, cu afaceri anuale de 10 milioane de euro. Hotelurile de pe litoral au înregistrat venituri de 20 de milioane. Pe litoral Murad investește 4-5 milioane de euro în construirea unui hotel boutique de 5*, cu 40 de camere, și un cazinou în Năvodari. O altă investiție în derulare vizează modernizarea complexului hotelier Belvedere, Amfiteatru, Panoramic din Neptun Olimp, achiziționat de la Josef Goschy (Unita Turism), tot cu credit de la BT Cluj. 

„Renovăm integral complexul, cu 15 milioane de euro, îl aducem la 4*. Va fi un complex foarte frumos; plănuim să îl deschidem pe 1 iunie 2019. Estimăm în primul an de funcționare 100.000 de turiști. Va oferi servicii în regim all inclusive; prețul unui pachet va fi de 690 de euro” a precizat Murad.

Comenteaza