Foto Hotelul Alpin din Muntele Băișorii, scos la vânzare

Omul de afaceri Augustin Baciu a scos la vânzare Hotelul Alpin, din Muntele Băișorii (județul Cluj). Preţul de vânzare este de 930.000 de euro, conform anunţului postat pe Sotheby's International Realty. Acesta a încercat să vândă proprietatea şi în trecut, când a cerut suma de 1,15 milioane de euro.

 

"Situat la o altitudine de 1385 m, în inima naturii, Hotelul Alpin oferă 58 de camere cu băi proprii și balcoane individuale. Hotelul este dispus pe opt niveluri, D+P+6E, si are o suprafață utilă de 3.216 mp. Terenul aferent proprietății are o suprafață totală de 3.150 mp.

Hotelul Alpin totalizează 78 de încăperi, 62 de băi / puncte sanitare, peste 40 de parcări, două terase, un restaurant dotat și utilat, o recepție, două săli de relaxare dotate adecvat. Există un proiect pentru piscină exterioară acoperită la care s-au început lucrările și un pub, cu o capacitate de 300 de persoane.

Muntele Băișorii este recunoscută ca fiind una dintre cele mai importante stațiuni turistice din județul Cluj și din ansamblul Munților Apuseni, prin cadrul natural, prin accesibilitate, prin dotările existente, prin valorile naturale și culturale din împrejurimi.  Hotelul Alpin este punctul de atracție al iubitorilor de munte, fiind situat la doar 500 m de pârtia de schi Zidul Mare, cu o lungime de 1.034 m, dotată cu teleschi.

Vara, pârtia este folosită în activități offroad. Pârtia de schi Buscat, aflată la 2 km de Hotelul Alpin, are o lungime de 1.300 m și este dotată cu telescaun. Hotelul dispune de 148 locuri în camere cu două și patru paturi, toate fiind dotate cu băi și cu balcoane spațioase individuale. Accesul este ușor, șoseaua fiind asfaltată și amenajată corespunzător traseului montan", se arată în anunţul de vânzare.

Omul de afaceri deține 84% din pachetul majoritar de acțiuni al societății Turism Arieșul, care cuprinde, printre altele, Hotelul Alpin în Muntele Băișorii, Cabana Cheile Turzii, baza de tratament Arieșul din Turda și Hotelul Stejeriș, de 3 stele, situat pe Drumul Național Cluj-Alba Iulia. Augustin Baciu deţine şi hotelul de patru stele Onix, din Cluj-Napoca, scos la vânzare de mai mulţi ani.

Comenteaza