Hotelul județului se va moderniza pe credit bancar și din profit

Hotelul județului se va moderniza pe credit bancar și din profit

Complexul Hotelier Univers T va demara din această lună un proces de modernizare a celor 58 de camere duble, matrimoniale și apartamente, dar și a spațiilor comune și de acces.

"Necesitatea renovării și modernizării spațiilor de cazare este justificată de faptul că, în ultimii ani, concurența din domeniul hotelier a devenit tot mai acerbă, pe o piață extrem de dinamică și atractivă, clienții devenind, la rândul lor, tot mai pretențioși din acest punct de vedere. 

Astfel, din dorința creșterii atractivității și a competitivității pe piață a hotelului, dar și pentru că ultima acțiune de renovare a camerelor s-a realizat în urmă cu peste opt ani, Consiliul Județean Cluj, în calitate de acționar unic, împreună cu echipa de conducere a Complexului Hotelier Univers T, a hotărât demararea unei ample investiții de îmbunătățire a esteticii și funcționalității spațiilor de cazare", a transmis conducerea CJ.

Lucrările de renovare-modernizare a camerelor vor debuta etapizat, pe o perioadă estimată de șase luni, astfel încât să nu fie perturbată activitatea în ansamblul complexului. Devizul total este de 2,2 milioane de lei, bani ce vor fi asigurați atât din creditul bancar contractat de Univers T în 2014, cât și din sursele proprii ale hotelului care provin din profitul realizat în anii anteriori. 

VEZI Terasa de pe malul lacului din Gheorgheni a fost renovată

Din creditul aprobat și garantat de CJ Cluj, în valoare totală de 8,7 milioane de de lei, complexul hotelier situat în vecinătatea lacului din Gheorgheni a reușit să demareze până acum două investiții majore: modernizarea amfiteatrului și a sălii de evenimente, aflate în curs de finalizare, și amenajarea cabanei proprii din localitatea Călățele Pădure, deja finalizată. 

În 2018 Univers T a găzduit 1.200 de evenimente private, familiale, corporate și de business, care au cumulat 45.500 de participanți. Anul trecut, hotelul a vândut 14.886 camere, cazând 21.683 de clienți.

Pe segmentul său principal de activitate, cel de restaurante, societatea publică Univers T era lider de piață în județul Cluj (cotă de 5,23%), conform portalului financiar Termene.ro, fiind urmată de Euphoria Pub (4,64%), Bio Box (3,01%), Marcotim (2,75%) și Marty Pan (2,42%). Cel mai bine cotate hoteluri ale Clujului (segmentul de 5 stele) sunt Grand Italia, DoubleTree by Hilton, Opera Plaza și Platinia.

Comenteaza