Hotelul Sport va ajunge la 4 stele după renovare

Hotelul Sport va ajunge la 4 stele după renovare
Unitatea turistică de lângă Cluj Arena se afla în paragină de peste 15 ani

Unitatea turistică de lângă Cluj Arena va avea o clasificare de 4* după renovare și va putea găzdui evenimente de peste 400 de persoane, anunță compania de consultanță imobiliară IBC Focus.

“Unul dintre cele mai vechi hoteluri clujene se renovează. Situat pe Aleea Stadionului nr. 1, în apropierea Cluj Arena și a Sălii Polivalente, Hotelul Sport se află într-o zonă centrală, atractivă și extrem de populată datorită evenimentelor organizate pe tot parcursul anului. Clădirea a fost achiziționată în 2015.

Datorită faptului că se dorea o relansare într-o nouă formulă pe piață hotelieră, noii proprietari au decis să o închidă pentru lucrări de reabilitare, cu anumite modificări pe partea de funcționare. Astfel unitatea ar urma să corespundă normelor hoteluri, restaurante, catering, dar și să crească standardul pe partea de evenimente.

Investitorii vor să crească nivelul de clasificare de la la 4* și capacitatea de cazare. Mai mult, hotelul ar beneficia de minimum 20 de servicii, inclusiv facilități de evenimente și conferințe, prin extinderea capacității cu mai mult de 400 de locuri”, conform unui raport al IBC Focus.

Horia Ciorcilă, administrator al Societății de Investiții Financiare Moldova (SIF2), a achiziționat hotelul. Conform contractului, 99% din capitalul social al firmei care administrează unitatea (19,2 milioane de acțiuni), a trecut în proprietatea Winners Park Invest, deținută indirect de Horia Ciorcilă, președintele Băncii Transilvania.

“Societatea Hotel Sport este filială a SIF2 din 2015. În această perioadă, în rapoartele periodice ale SIF2 s-au prezentat informații privind proiectul de modernizare a hotelului și investițiile necesare, precum și întârzierile mari determinate de procesele dintre Primăria Cluj-Napoca și Prefectura Cluj privind procedura de modificare a planului urbanistic general, referitoare la reîncadrarea unor loturi de teren.

Aceste întârzieri, independente de controlul SIF2, au determinat alterarea randamentului investiției estimat inițial și adoptarea și comunicarea deciziei privind explorarea posibilităților de exit”, justifica directorul general al SIF 2, Claudiu Doroș.

Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat planul urbanistic zonal (PUZ) pentru acest perimetru. “Aflat într-o zonă extrem de importantă a orașului din punctul de vedere al contextului ambiental și al funcțiunilor învecinate care constituie unul din nucleele cele mai vizitate din oraș, Hotelul Sport a rămas într-o stare de degradare destul de avansată.

Prin PUZ se propune reabilitarea, modernizarea, extinderea hotelului în vederea diversificării serviciilor, implicit readucerea la viață a unei clădiri cu o poziție dominantă în țesutul urban. Se propune extinderea spre vest cu un corp de clădire 2S+P cu funcțiunea de sală de evenimente și parcare subterană pentru 90 de mașini și spre sud, pentru mărirea capacității de cazare de la 136 la 150 camere”, conform proiectului de hotărâre.

În 2015, Josef Goschy, proprietar al unuia dintre cele mai mari lanțuri turistice din țară, a vândut hotelul către SIF Moldova, cu 4,8 milioane de euro, însă SIF2 l-a revândut lui Ciorcilă, trei ani mai târziu, cu 3,6 milioane.

Goschy și-a scos la vânzare atunci majoritatea hotelurilor și terenurilor pe care le are în proprietate la Cluj prin societatea pe care o controlează, Unita Turism Holding. Din aceste active spera să obțină 17,5 milioane de euro. Cel mai valoros activ scos la vânzare era ștrandul Sport, situat lângă complexul hotelier. Prețul fixat se cifra la 6 milioane de euro. 

Hotelul Sport are 136 de camere, restaurant de 180 de locuri, terasă de 60 de locuri şi două săli de conferinţă cu o capacitate de 120 de locuri. Hotel Sport Cluj, societate cu opt angajați, înregistra în 2017 afaceri de 230.753 și avea o pierdere de 922.421 de lei, conform Ministerului Finanțelor Publice.

Comenteaza