Foto Iarna, ca vara în construcții. Imagini spectaculoase cu șantierul Kesz din Dej

Iarna, ca vara în construcții. Imagini spectaculoase cu șantierul Kesz din Dej
Meseriașii de pe șantierul din Dej efectuează lucrări de amploare în condiții extreme | Foto: Kesz
Iarna, ca vara în construcții. Imagini spectaculoase cu șantierul Kesz din Dej
Iarna, ca vara în construcții. Imagini spectaculoase cu șantierul Kesz din Dej
Iarna, ca vara în construcții. Imagini spectaculoase cu șantierul Kesz din Dej

Constructorul ungar Kesz a prezentat o serie de imagini cu lucrările de pe șantierul de reabilitare a unui clădiri de cult din județul Cluj. Vecinii noștri de la vest ne demonstrează astfel că și în condiții de iarnă se pot realiza lucrări exterioare de amploare în construcții.

“Avansăm cu reabilitarea Bisericii Reformate din Dej”, au transmis reprezentanții companiei. Din 2017 Parohia Reformată Dej a demarat proiectul de reabilitare și de introducere în circuitul turistic a bisericii din municipiu. Proiectul este finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, termenul de finalizare prevăzut fiind octombrie 2021.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 12 milioane de lei, dintre care 11,7 milioane finanțare nerambursabilă. POR 2014-2020 este implementat la nivel național de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, în calitate de autoritate de management, iar la nivel regional de către Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest.

Obiectivul general al proiectului este creșterea atractivității turistice a Bisericii Reformate Dej, prin valorificarea potențialului acestuia, ca urmare a restaurării imobilului. Kesz a transformat clădirea de pe Calea Turzii ce trebuia să devină primul spital privat din Cluj-Napoca în spațiu de birouri și aparthotel.

Investiție a fost de 20 de milioane de euro, prima a acestuia din România. Clădirea are 25.000 mp și va deservi 1.600 de spații de lucru și 52 de apartamente în regim hotelier. Kesz România a căutat investitori pentru a finanţa proiectul, însă apoi a transformat imobilul în clădire de birouri.

Aceasta mai lucrează la Cluj la viitorul sediu al Băncii Transilvania, de pe Calea Dorobanților, și la reabilitarea Bisericii Sf. Mihail, din Piața Unirii. Prin proiectele Kesz în România se mai numără parcul acvatic Nymphaea (Oradea), fabrica Kaercher (Curtea de Argeș), centrul logistic Penny (Bacău) și One Herăstrău Park (București).

Comenteaza