“Iaşiul este noul Cluj. Mergem acolo cu cel mai mare proiect mixt din România”

“Iaşiul este noul Cluj. Mergem acolo cu cel mai mare proiect mixt din România”

Martin Slabbert, cofondator al Prime Kapital, companie de dezvoltare imobiliară şi investiţii, spune că, după Cluj, cel mai mare potenţial de creştere în perioada următoare o are Iaşiul, industria informatică fiind un puternic motor.

Dezvoltatorul are în plan să demareze la Iaşi un proiect imobiliar pe un teren de 11 ha, care să includă atât un parc de birouri, cât şi locuinţe, conform ZF.ro.

„Iaşiul este noul Cluj ca potenţial. Acolo vom lansa cel mai mare proiect mixt din România. Va avea atât o componentă rezidenţială, cât şi una de birouri. Vom face un proiect de 100.000 mp suprafaţă închiriabilă de birouri, dar în faze. Va fi cel de-al treilea mare proiect rezidenţial dezvoltat de Prime Kapital, după Avalon Estates și platforma Marmura din zona Bucureştii Noi".

Iaşiul a ajuns în ultimii ani unul dintre oraşele mari ale ţării alături de Bucureşti, Cluj şi Timişoara, cu 20.000 de angajaţi în IT, la care se adaugă 2.500 de absolvenţi în fiecare an.

Dan Zaharia, consultant de imobiliare şi proiecte de investiţii pentru Iaşi, spunea că minimum doi ambasadori vizitează orașul în fiecare lună, însoţiţi de investitori, pentru a prezenta oportunităţile de investiţii. Iaşiul poate fi numit „ultima redută a IT-ului şi outsourcing-ului”.

Zaharia consideră că până acum toată lumea s-a îndreptat spre Timişoara şi Cluj-Napoca, însă acum nu mai au unde să se ducă în România decât în oraşele terţiare care vin pentru investitori cu avantajul salariilor mai mici.

Comenteaza