IBM se instalează în Maestro Business Center

IBM se instalează în Maestro Business Center
Gigantul american a început să îşi amenajeze sediul în clădirea “inteligentă” de pe Bd. 21 Decembrie a oamenilor de afaceri Horia Ciorcilă şi Dorel Goia.
Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Grupul american International Business Machine (IBM) face primul pas către instalarea la Cluj. Gazda sa va fi clădirea de birouri Maestro Business Center (MBC) de pe Bd. 21 Decembrie. "IBM a anunţat că vrea să vină la noi", ne-a declarat Horia Ciorcilă, acţionar al Omniconstruct, societate care administrează imobilul.

"Am avut discuţii cu cei de la IBM, care ne-au spus că vor să vină la noi. Nu ştiu ce s-a mai întâmplat între timp, eu sunt acum în străinătate", a precizat acesta. Clădirea este administrată de Omniconstruct Cluj-Napoca, societate care îi are printre acţionari pe Horia Ciorcilă şi Dorel Goia. "În Maestro este disponibil un etaj deoarece Vodafone România s-a mutat pe Calea Turzii. Deocamdată, la intrare nu a fost afişată sigla IBM", ne-a relatat directorul unei companii din sediul MBC. IBM a deschis biroul de la Cluj în spaţiul în care activa o firmă cu 10 angajaţi, preluată integral în urma unei fuziuni la nivel global, conform unor surse din interiorul companiei, relatează ZF.ro.

Printre chiriaşii MBC se mai numără Banca Transilvania, BT Securities, PricewaterhouseCoopers (PwC), Teraplast. Compania de consultanţă PwC s-a mutat în ianuarie în noul său sediu din MBC, la etajele 8-9, după ce iniţial a activat într-o clădire de birouri pe strada V. Babeş, a anunţat Jeorg Wiederhold, responsabilul biroului din Cluj. MBC este o clădire de birouri de clasa A, administrată de Omniconstruct. Centrul de afaceri a fost dat în funcţiune în 2006, are o suprafaţă de 10.000 mp şi o desfăşurare verticală pe nouă etaje. Acesta mai cuprinde un restaurant, o sală de conferinţă şi English Bar.

IBM a anunţat că va deschide un centru de cercetare-dezvoltare la Târgu-Mureş, dar are în plan investiţii similare la Cluj-Napoca, Braşov şi Alba Iulia, în urma discuţiilor cu premierul Emil Boc şi cu primarii din aceste oraşe. Aceştia au parafat un protocol de colaborare privind dezvoltarea Centrului de Excelenţă şi Cercetare Transilvania (CECT) la Târgu-Mureş, după care se vor înfiinţa divizii în celelalte trei oraşe. O delegaţie a IBM a programat negocieri cu reprezentanţii Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN). În 2008, IBM a lansat un program de cooperare cu UTCN, prin inaugurarea unui laborator de dezvoltare software. În urma lobby-ului făcut de mureşeni, premierul şi ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, s-au întâlnit cu directorii IBM Research. CECT, al 11-lea de acest gen al IBM, va deservi întreaga regiune balcanică şi face parte din proiectul Digital Mureş, axat pe servicii medicale.

Acesta urmăreşte crearea primului oraş complet digitalizat din România, în care orice serviciu să poată fi accesat prin internet. Modelul urmat este cel al Issy-Les-Moulineaux, oraş "digital" de rang 7 la nivel mondial, care găzduieşte sediile unor companii de telecomunicaţii şi media din Franţa. IBM România a înregistrat în 2009 o cifră de afaceri de 216 milioane de lei şi un profit net de 37,5 milioane de lei. În decurs de cinci ani, din 2005, numărul de angajaţi din România ai IBM a crescut de la 146 la 554 de persoane. IBM este cel mai mare furnizor informatic din lume. Grupul american a avut în 2009 active de 109 miliarde de dolari, venituri de 95,8 miliarde şi un profit net de 13,4 miliarde. IBM dispunea de 400.000 de angajaţi la nivel mondial.

(D.E.)

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza