IEŞIREA DIN RECESIUNE Feneşan, APM: întreprinzătorii români nu simt încă o creştere economică

IEŞIREA DIN RECESIUNE Feneşan, APM: întreprinzătorii români nu simt încă o creştere economică
Oamenii de afaceri români nu simt încă o revigorare a economiei, chiar dacă în ansamblu economia a ieşit din recesiune, crede preşedintele Asociaţiei Patronilor şi Meseriaşilor (APM) Cluj, Augustin Feneşan.

„Economia a fost trasă în sus de producţia industrială şi de export, dar aici nu e vorba de firme româneşti. Nici impozitele pe profit nu rămân în România, ci doar impozitele pe forţa de muncă, ce se ridică la un nivel destul de mic. Firmele româneşti nu înregistrează creşteri sau măcar o revigorare de remarcat", a declarat Feneşan.

 

El adaugă totuşi că anunţul Institutului Naţional de Statistică (INS) de astăzi, că România a ieşit din recesiune, arată o certitudine a opririi căderii economice. „Eventual vor urma măsuri de începere a creşterii. Putea fi o creştere economică mai mare, dar concluzia ar fi fost aceeaşi, că România a ieşit din recesiune", a declarat Feneşan cu referire la faptul că anunţul coincide cu al doilea trimestru de creştere consecutivă economică a României.

Amintim, Institutul Naţional de Statistică a anunţat în această dimineaţă că România a avut creştere economică timp de două trimestre consecutiv şi că, în consecinţă, ţara noastră a ieşit din recesiune.

Comenteaza