IKEA a amenajat spitalele din Cluj ce tratează pacienții cu coronavirus

IKEA a amenajat spitalele din Cluj ce tratează pacienții cu coronavirus

Grupul suedez IKEA a ajutat la amenajarea spitalelor din Cluj, Constanța, Brașov și Buzău care tratează pacienții cu Covid-19.

IKEA și-a intensificat eforturile de suport în starea de urgență prin donații în produse de 800.000 de lei făcute în toată țara, conform Economica.net. Pentru a ajută la protejarea sănătății persoanelor afectate direct de pandemie, compania a contribuit la amenajarea unui nou centru de spitalizare pentru 350 de pacienți cu simptome medii din București.

“Deși afacerea noastră a fost puternic afectată de situația actuală, vrem să facem tot posibilul pentru a proteja bunăstarea colegilor noștri, păstrând continuitatea activității în această perioadă atât de ieșită din comun”, a declarat Violetă Neniță, Market Manager al IKEA România.

În colaborare cu Auchan Retail România și Leroy Merlin România, care au dezvoltat proiectul împreună cu Ministerul Sănătății, unitatea de 7.500 mp, va fi dotată cu 350 de paturi IKEA, saltele și perne, precum și soluții pentru bucătării, textile și alte produse pentru a ajută atât pacienții cât și personalul medical.

Un grup de 18 angajați ai IKEA s-a alăturat Zentiva pentru a ajuta la producția de medicamente și alte provizii esențiale pentru combaterea pandemiei în curs. IKEA a ajutat la amenajarea spitalelor din Constanța, Brașov, Cluj și Buzău care tratează pacienții cu coronavirus și a făcut donații de alimente pentru comunitățile vulnerabile din Urziceni și București.

Compania a decis să suplimenteze subvenția guvernamentală acordată angajaților săi aflați în șomaj tehnic, astfel încât cei afectați de închiderea temporară a magazinelor Băneasa și Pallady din București vor primi 90% din venitul lunar.

IKEA s-a angajat să ofere acest sprijin financiar suplimentar pentru întreaga perioadă în care măsurile guvernamentale sunt în vigoare. Pentru angajații serviciilor e-commerce și livrare la domiciliu, compania garantează salariul în procent de 100%, ca în perioadele obișnuite.

Comenteaza