Ingka Group, partener strategic al sistemului de franciză IKEA, investește milioane de dolari într-o companie IT cu birou în Cluj

Ingka Group, partener strategic al sistemului de franciză IKEA, investește milioane de dolari într-o companie IT cu birou în Cluj
Sistemul bazat pe inteligența artificială permite gestionarea bucătăriilor într-un mod sustenabil | Foto: Winnow

Winnow, dezvoltator de soluții de inteligență artificială cu un centru în Cluj-Napoca, a obținut o investiție de 12 milioane de dolari, în cadrul unei finanțări coordonate de Ingka Group (partener strategic IKEA) și de Mustard Seed.

Recent, Winnow a beneficiat de un împrumut de 8 milioane de dolari acordat de Banca Europeană de Investiții (BEI). Investiția totală de 20 de milioane atrasă în ultima lună va permite extinderea operațiunilor companiei în industria ospitalității la nivel global.

Winnow, dezvoltator al soluției care ajută bucătarii să reducă la jumătate cantitatea de deșeuri alimentare, a anunțat finalizarea rundei de finanțare din seria B, de 12 milioane de dolari.

Aceasta vine după împrumutul acordat recent de BEI prin Planul Juncker și care vizează creșterea investițiilor pentru crearea de locuri de muncă și dezvoltare în cadrul biroului din Cluj-Napoca. Activitatea diviziei de la Cluj se concentrează pe tehnologie și pe dezvoltare operațională.

"Runda de finanțare din seria B a inclus o importantă investiție de la Ingka Group, partener strategic al sistemului de franciză IKEA, Mustard Seed, Circularity Capital, D: Ax și The Ingenious Group. Anul acesta am lansat Winnow Vision, un produs inovator bazat pe inteligență artificială care ajută bucătarii din întreaga lume să economisească 33 de milioane de dolari anual prin gestionarea cantității de deșeuri alimentare. Ne-am stabilit ținta de 1 miliard de dolari economisiți pentru clienții noștri din deșeurile alimentare până în 2025, iar această investiție va accelera dezvoltarea tehnologiei și a operațiunilor noastre pentru a putea atinge acest obiectiv”, a declarat Marc Zornes, cofondator al Winnow.

Lansat într-un singur restaurant pentru personal în 2013, Winnow a fost adoptat ulterior de 1.000 de bucătării la nivel global și operează acum în 40 de țări, cu sedii în Londra, Dubai, Singapore, Shanghai, Cluj-Napoca, Iowa City. În 2019, Winnow s-a clasat pe locul 78 în topul companiilor cu cea mai rapidă creștere din Europa realizat de Financial Times, conform platformei Startup Cafe.

Produsul bazat pe inteligență artificială al companiei, Winnow Vision, include cea mai avansată tehnologie pentru combaterea risipei alimentare disponibilă pe piață și a fost dezvoltat pentru a automatiza monitorizarea deșeurilor, ceea ce le permite gestionarea bucătăriilor într-un mod mai rentabil și mai sustenabil.

După ce clienți din întreaga lume au adoptat Winnow Vision, de la magazinele IKEA până la Armani Hotel Dubai, cererea companiilor pentru reducerea risipei alimentare în 2019 este în creștere.

Bucătăriile care utilizează Winnow obțin o reducere de până la 70% a cantității de deșeuri alimentare în 6-12 luni și generează economii cu costul alimentelor între 2 și 8%, ceea ce îmbunătățește marjele de profit și are un impact pozitiv prin prevenirea risipei alimentare.

Winnow Vision fotografiază deșeurile alimentare în momentul în care sunt aruncate la gunoi și folosește imaginile pentru a învăța să recunoască ce a fost eliminat. Sistemele Winnow au depășit deja nivelul de acuratețe umană în identificarea alimentelor irosite.

Pentru clienți, aceste sisteme le vor permite să înregistreze automat alimentele irosite în bucătăriile lor, fără intervenția personalului. Alimentele vor fi aruncate la gunoi, iar datele vor fi colectate în mod automat.

Comenteaza