Ilarie Ivan la "Clujul în Realitate": produsele româneşti se vând bine în UE, de aceea a apărut scandalul laptelui cu aflatoxină

Ilarie Ivan la
Fostul şef al Direcţiei pentru Agricultură din Cluj, Ilarie Ivan, spune la emisiunea "Clujul în Realitate" că scandalul laptelui cu aflatoxină a fost iscat ca să pună probleme produselor româneşti vândute în UE.

"Situaţia nu e gravă, e o bombă de presă", spune el. "România în ultima vreme a început să exporte produse agroalimentarte în UE, numai anul trecut s-a exportat carne de vreo 300 milioane euro, mult mai sănătoase şi ecologice - nu pentru că vrem noi să fie aşa, ci din cauza sărăciei românilor, care nu pot pune 1.000 kg de îngrăşământ la hectar, ci doar 100-150. De asemenea ierbicidele sunt nesemnificative faţă de cele din Uniunea Europeană".

Andrei Prodan e un fermier clujean, cu o fermă de 108 vaci în comuna Aiton, şi spune că vânzarea laptelui pe care îl produce în ferma sa a scăzut cu 50% în ultima vreme, după izbucnirea scandalului laptelui cu aflatoxină, "dar în ultima vreme a început să crească din nou".

 

Comenteaza