IMM-urile din Programul de garantare a creditelor pot folosi sumele doar pentru capital de lucru

IMM-urile din Programul de garantare a creditelor pot folosi sumele doar pentru capital de lucru
Întreprinderile mici şi mijlocii care accesează Programul de garantare a creditelor destinate acestora vor putea efectua trageri din linia de credit integral sau parţial, dar sumele trase vor trebui utilizate exclusiv pentru finanţarea capitalului de lucru, conform unei hotărâri aprobate de Guvern.

Actul normativ aprobă normele metodologice de aplicare a OU 92/2013 privind Programul de garantare a creditelor pentru întreprinderi mici şi mijlocii.

"După cum se ştie, Programul constă în acordarea unei linii de credit, în valoare maxima de 5 milioane lei/IMM, pe o perioadă de maxim 24 luni, şi garantarea creditului de către stat, în procent de maxim 50% din valoarea finanţării. Normele metodologice aprobate prin hotărârea de guvern stipulează faptul că tragerile din linia de credit se pot efectua integral sau parţial, dar sumele trase pot fi utilizate exclusiv pentru finanţarea capitalului de lucru. De asemenea, actul normativ detaliază activităţile care nu pot fi finanţate din lina de credit", transmite Guvernul.

Hotărârea a fost aprobată în şedinţa de miercuri a Guvernului.

Etichete
Comenteaza