Imobiliare Florești: "Blocurile sunt pline de copii. La urma urmei, aici vin tinerii Clujului ca să-și facă o familie"

Imobiliare Florești: "Blocurile sunt pline de copii. La urma urmei, aici vin tinerii Clujului ca să-și facă o familie"
| Foto: SCENA9.RO

„Fenomenul Florești” este titlul generic sub care presa a descris în ultimii ani umplerea de blocuri a comunei de lângă Cluj-Napoca și explozia demografică aferentă: anul trecut locuiau acolo 45.396 de oameni, de 7 ori mai mult decât la începutul anilor 2000, dar asta nu-i decât o statistică. Cum o fi să trăiești într-un asemenea loc? 

Să ieși din Cluj spre Florești pe la 8 dimineața înseamnă să intri în contratimp cu restul lumii. Din sens opus vin mașini cu cetățeni care vor umple curând clădirile de birouri ale Clujului, după ce-și vor lăsa copiii la școlile și grădinițele din oraș. Cei aproximativ 10 kilometri dintre noile blocuri ale Floreștiului și destinațiile clujene se fac uneori într-o oră, iar într-o oră ai timp să vezi ce și unde se mai construiește și să te gândești la toate lucrurile la care trebuie să se gândească un tânăr educat.  

Blocurile Floreștiului sunt pline de copii, ca niciunde altundeva. La urma urmei, aici vin tinerii Clujului ca să-și facă o familie. Asta se vede în viața blocurilor: mai întâi apar femeile gravide, apoi cărucioarele, apoi tricicletele, apoi bicicletele, iar totul e spațiu de depozitare pentru copii.  ARTICOLUL INTEGRAL AICI! 

Comenteaza