În Cluj se ridică 158 de ansambluri rezidențiale. 10 miliarde de euro, investiți în șantiere

În Cluj se ridică 158 de ansambluri rezidențiale. 10 miliarde de euro, investiți în șantiere

Județul Cluj este pe locul trei în România la numărul de ansambluri rezidențiale aflate în construcție, după București și Ilfov.

“Într-o perioadă caracterizată de specialiști drept boom imobiliar, au fost identificate nu mai puțin de 950 de imobile de tip ansambluri rezidențiale noi în România. Valoarea cumulată e estimată la peste 45 miliarde lei”, susțin experții IBC Focus.

Cele mai multe investiții anunțate în perioada analizată provin din București (268 proiecte monitorizate), Ilfov (175) și Cluj (158). Următoarele clasate sunt județele Timiș (112), Iași (96), Brașov (87), Sibiu (79), potrivit asistenței virtuale de vânzare la șantiere VICTA.

La finele anului trecut, în Florești, comuna vecină reședinței de județ, erau inventariate 95 de proiecte rezidențiale în diverse faze, dintre care 44 în faza de construcție, cu apartamente scoase la vânzare, conform platformei Faraagentie.ro. Alte 51 de proiecte urmau să demareze în Florești în prima jumătate a acestui an.

Platforma faraagentie.ro este un proiect al IBC Focus unde sunt prezentate 123 de ansambluri imobiliare din zona Cluj care au apartamente de vânzare și pot fi contactate fără intermediari. Alte 62 de ansambluri în faza de construcție / amenajare erau deja vândute.

Comenteaza