În pandemie, românii au dat buluc pe titlurile de stat. "Cumpărături" de 2 miliarde

În pandemie, românii au dat buluc pe titlurile de stat. "Cumpărături" de 2 miliarde

Populația a subscris în perioada 15 iulie - 7 august titluri de stat Fidelis în lei și valută în valoare echivalentă a peste 2 miliarde lei, cea mai mare sumă atrasă prin acest program.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a atras 1,22 miliarde de lei și 168 de milioane euro prin trei emisiuni de titluri de stat pentru populație în cadrul Fidelis, prin oferta primară de vânzare care s-a derulat în perioada 15 iulie - 7 august, ce urmează a fi listate pe piața reglementată administrată de Bursa de Valori București (BVB).

Oferta a cuprins două emisiuni în lei, cu maturități de doi, respectiv patru ani, și o emisiune în euro, cu scadență la cinci ani. Acestea au fost subscrise astfel: maturitatea de doi ani – 562,4 milioane de lei, cu 5.414 ordine; maturitatea de patru ani – 662,5 milioane lei, cu 1.748 de ordine; maturitatea de cinci ani – 168,4 milioane euro (815 milioane lei), cu 2.763 de ordine.

O premieră este emisiunea în euro, fiind prima emisiune de titluri de stat denominată în monedă europeană pe care o lansează MFP pentru populație prin acest instrument. Celelalte două emisiuni de titluri de stat, emise în lei, reprezintă primele emisiuni pentru populație din ultimii patru ani.

Titlurile de stat pot fi tranzacționate la BVB începând de joi, 13 august, în mod transparent, prin intermediarii autorizați. Dobânda anuală pentru titlurile în euro este de 2%, în timp ce pentru titlurile în lei dobânda anuală este de 4% în cazul celor cu scadența în 2022 și de 4,5% în cazul celor cu scadența în 2024.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza