Păsuire de două luni de la finanțe pentru depunerea declarației unice

Păsuire de două luni de la finanțe pentru depunerea declarației unice

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a informat că termenul de depunere a declarației unice a fost decalat pentru 25 mai. Inițial acesta era 15 martie.

Acest formular se utilizează atât pentru declararea impozitului pe veniturile realizate și a contribuțiilor sociale datorate pentru anul 2019, cât și pentru estimarea obligațiilor datorate pentru anul 2020.

Declarația unică se depune de către persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri / pierderi din România, din activități independente, drepturi de proprietate intelectuală, cu excepția contribuabililor pentru care impozitul se reține la sursă, cedarea folosinței bunurilor, activități agricole, piscicultură sau silvicultură, transferul titlurilor de valoare, precum și venituri din alte surse (câștiguri din transferul de monedă virtuală sau venituri impozabile ca urmare a cesiunii de creanță).

Declarația unică se depune și de către persoanele fizice rezidente care realizează venituri din străinătate, supuse impozitării în România (venituri din activități independente, din valorificarea drepturilor de proprietate intelectuală, din cedarea folosinței bunurilor, activități agricole, piscicultură, silvicultură; venituri sub formă de dividende, venituri sub formă de dobânzi, din premii sau din jocuri de noroc, câștiguri din transferul titlurilor de valoare).

Declarația unică se depune în format hârtie, direct la registratura organului fiscal sau prin poștă, cu confirmare de primire; prin mijloace electronice de transmitere la distanță: prin intermediul serviciului Spațiul Privat Virtual (SPV); pe site-ul e-guvernare.ro, cu semnătură electronică calificată.

Comenteaza