Încă o ALERTĂ alimentară! Un suc natural, retras de la vânzare

Încă o ALERTĂ alimentară! Un suc natural, retras de la vânzare

Sucul este retras de la vânzare din cauza depăşirii valorii admise pentru patulină, o micotoxină produsă de o varietate de mucegaiuri.

ANSVSA informează că hypermarketul Kaufland a anunţat joi că retrage ”voluntar şi preventiv, din motive ce ţin de protejarea consumatorilor”, produsul Vreau din România Suc de mere şi vişine 3L, din cauza depăşirii valorii admise pentru patulină în acest produs.

Furnizor este compania Mărul Argintiu SRL din Fălticeni, judeţul Suceava.

”Această rechemare vizează exclusiv produsul „ Vreau din România Suc de mere şi vişine 3L”, lot: 417, data de valabilitate: 17.11.2022, conform declaraţiei producătorului S.C. Mărul Argintiu SRL. Kaufland îşi cere scuze clienţilor pentru situaţia creată”, precizează compania.

Articolul a fost comercializat în magazinele Kaufland în perioada 17 martie 2022–3 mai 2022.

Încă o ALERTĂ alimentară! Suc natural, retras de la vânzare

”În urma verificărilor periodice, s-a decelat o depăşire a valorii admise pentru patulină în acest produs. Întrucât nu poate fi exclus vreun risc asupra sănătăţii şi din motive ce ţin de siguranţa consumatorului, Kaufland a reacţionat fără întârziere şi a retras de la comercializare produsul în cauză”, anunţă compania.

Clienţii care au achiziţionat produsul cu data de valabilitate 17.11.2022, lot: 417, sunt rugaţi să acorde atenţie acestei informări şi să nu îl consume. Ei se pot prezenta în orice magazin Kaufland pentru a-l returna şi vor primi contravaloarea sa, fără a mai fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Această rechemare vizează exclusiv produsul „ Vreau din România Suc de mere şi vişine 3L”, lot: 417, data de valabilitate: 17.11.2022, conform declarației producătorului S.C. Mărul Argintiu SRL.

Kaufland își cere scuze clienților pentru situația creată.

Patulina în sucul de mere

Patulina este un metabolit secundar, produs în special de mucegaiurile Penicillium patulum, Penicilliumexpansum, Penicillium claviforme, Aspergillus clavatus, cu efecte toxice asupra organismului uman şi animal.

Patulina a fost descoperită drept contaminant în multe fructe, legume, cereale şi alte alimente mucegăite, cu toate acestea, sursa majoră de contaminare constituind-o merele şi produsele din mere.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza