Încă o companie de car-sharing intră în România săptămâna viitoare, exclusiv cu maşini electrice

Încă o companie de car-sharing intră în România săptămâna viitoare, exclusiv cu maşini electrice

Serviciul de car-sharing se lansează săptămâna viitoare, deocamdată în București. Compania Spark care aduce în capitală o flotă formată în totalitate din automobile electrice.

Conceptul de car-sharing presupune că utilizatorul se urcă în maşina companiei, o conduce până la destinaţia dorită, o parchează, iar din acel punct un alt client preia automobilul şi îl conduce până la noua destinaţie.

Serviciul de car-sharing oferit de Spark va fi furnizat de compania nou înfiinţată "Spark Car Sharing SRL", parte a grupului internaţional "SPARK Technologies UAB", cu sediul în Lituania. Spark îşi propune să ofere soluţii de transport la preţuri competitive şi eco-friendly, susţine compania.

Conceptul de car-sharing poate deveni o alternativă pentru şoferii care nu vor să intre în traficul cotidian cu propriile maşini, estimează reprezentanţii Spark. Astfel, cu cât mai mulţi oameni folosesc serviciile de car-sharing, cu atât vor fi mai puţine maşini în trafic. În medie, o familie nu-şi foloseşte maşina personală mai mult de 10.000 km/an, în condiţiile în care circa 96% din timp maşinile stau parcate, notează sursa.

În plus, legislaţia actuală permite utilizarea gratuită a parcărilor publice din Bucureşti de către cei care au maşini electrice. Totodată, maşinile electrice pot utiliza inclusiv benzile dedicate autobuzelor, ceea ce le va permite şoferilor să-şi găsească rute şi mai rapide prin oraş.

"Pe măsură ce nivelul de conştientizare creşte în rândul oamenilor şi schimbările comportamentului consumatorilor devin tot mai importante, utilizarea serviciilor de car-sharing devine tot mai relevantă. Cererea pentru astfel de servicii şi experienţa acumulată de succesul SPARK în Lituania şi în Bulgaria au condus la extinderea serviciului nostru de car sharing şi în România. Credem că acesta este unul dintre atributele viitorului, care va ajuta oraşele cu dezvoltare rapidă, cum este şi cazul Bucureştiului, să devină nu doar mai moderne, ci şi să rezolve problemele cotidiene cu care se confruntă fiecare locuitor din marile oraşe, cum ar fi traficul îngreunat, poluarea aerului şi nivelul de zgomot. Acestea au fost principalele motive care ne-au determinat să găsim o soluţie mult mai ecologică şi mai rentabilă când am creat SPARK - maşina electrică. Este un vehicul avansat din punct de vedere tehnologic şi care va fi utilizat la scară largă de majoritatea populaţiei în viitor. Va deveni o alternativă accesibilă pentru toată lumea care oferă fiabilitate, siguranţă şi protecţie pentru mediu", a comentat directorul Spark, Nerijus Dagilis. 

Comenteaza