Încă o fabrică la Cluj. Nemții investesc 76 mil. euro pentru unitatea de producție din județ

Încă o fabrică la Cluj. Nemții investesc 76 mil. euro pentru unitatea de producție din județ
| Foto: andrewminsk - Depositphotos.com

Knauf, producător german de materiale izolante investește 200 mil. euro în două farbici din România, una dintre ele în Huedin, jud. Cluj, care va produce gips-carton și profile metalice.

Producătorul german de materiale izolante Knauf investește 200 milioane euro în două unități de producție: 76 milioane euro în județul Cluj, respectiv 135 milioane euro în județul Mureș. Unitățile vor produce materiale de izolații, respectiv pentru gips-carton și profile metalice.

Cele două fabrici vor genera peste 200 de locuri de muncă, iar producția va începe din 2024. 

Prin aceste investiții, grupul își propune să încurajeze producția locală a materialelor de construcții, precum și oferind posibilitatea României de a-și asigura o parte din necesarul intern, potrivit economedia.ro.

Fabrică de 76 mil. euro la Cluj - Peste 100 de angajați, gata în 2024

Fabrica de 76 milioane euro într-o fabrică de plăci de gips-carton și profile metalice la Huedin, județul Cluj. Producția va începe la jumătatea anului 2024, unde vor lucra 110 de angajați (80 angajați direcți și 30 prestatori servicii).

Fabrica va prelucra materie primă de la cerierele de gips din Leghia, va avea o capacitatea anuală de 30 milioane metri pătrați și va produce întreaga gamă de plăci de gips-carton.

Noua fabrică din Cluj va avea în dotare o linie de producție a profilelor metalice, care va produce anual peste 15 milioane de metri liniari. Produsele care se vor livra pe piața internă vor reprezenta 50% din capacitatea de producție, iar restul se vor duce la export către Ungaria, Serbia și Republica Moldova, mai transmit reprezentanții.

Afaceri de peste 10 miliarde pentru grupul Knauf

Grupul Knauf a înregistrat o cifră de afaceri de 12,5 miliarde euro în 2021, iar cu noile investiții grupul estimează că va ajunge la 15 miliarde euro în 2022, iar în România au ajuns la o cifră de afaceri de 94.736.253 mil. lei anul trecut și un profit de 7.954.670 mil. lei, potrivit datelor de pe site-ul termene.ro.

Pentru fabrica din Târnăveni, județul Mureș, grupul a investit peste 135 milioane de euro. În prima etapă s-au investit peste 4 milioane euro în modernizarea și retehnologizarea fabricii existente, preluată de companie la începutul anului pentru a crește producția de la 7.000 de tone pe an de vată minerală la 10.000 de tone. 

Cu această investiție ne vom transforma dintr-un importator într-un mare producător și exportator. Industria materialelor de construcții a fost sold out, cererea mai mare decât oferta. Având o fabrică nouă nu vom face decât să alimentăm această cerere crescută pentru materiale izolante. Fondurile din PNRR și inițiative la nivel european pentru creșterea eficienței energetică să venim în întâmpinarea acestor inițiative și să oferim materiale pentru a se implementa proiectele - Adrian Garofeanu, director general al Knauf Insulation România și Bulgaria.

 

Comenteaza