News alert Încă un mall la Cluj! În locul SANEX apar spații comerciale, birouri și apartamente

Încă un mall la Cluj! În locul SANEX apar spații comerciale, birouri și apartamente
| Foto: maxrei.com

Sud-africanii de la MAS Real Estate au în plan dezvoltarea unui proiect mixt, cu spații de birouri, apartamente și un mall de 73.000 mp pe un teren care s-a aflat în proprietatea SANEX (Cesarom).

MAS Real Estate (MAS RE) au în plan dezvoltarea unui proiect pe platforma industrială a fabricii SANEX (Cesarom), companie care face parte din LASSELSBERGER GROUP, unul dintre cei mai mari producători europeni de plăci ceramice și materiale de construcții.

Este un proiect imobiliar mixt, care cuprinde spații de retail, birouri și zonă rezidențială. Componenta rezidențială va avea aproximativ 1.460 de apartamente conectate direct la zonele de parcare și depozitare prin holuri de clădire în subsoluri, beneficiind în același timp de acces la componentele de birou și retail ale proiectului printr-un masterplan integrat.

Compania sud-africană a planificat pe acel teren și dezvoltarea unui "mall super-regional" cu o suprafață de aproximativ 73.300 mp și circa 49.200 mp de birouri, cu flexibilitate de realocare a suprafețelor construite între componentele proiectului, în funcție de cerere, conform datelor publicate de economedia.ro.

MAS Real Estate, prin intermediul platformei Prime Kapital, care este principalul său acționar, are în dezvoltare centre comerciale și ansambluri rezidențiale în valoare de aproape 870 de milioane de euro. Aproape toate proiectele sunt localizate în orașe din România. De altfel, managementul companiei este asigurat de o echipă de români coordonată de Martin Slabbert și Victor Semionov, cei care au pus și bazele NEPI, astăzi investitorul imobiliar cu cel mai valoros portofoliu din România, potrivit profit.ro.

IULIUS demarează o nouă investiție, în Cluj-Napoca: peste jumătate de miliard de euro pentru cel mai mare proiect de regenerare urbană din RomâniaCITEȘTE ȘI: IULIUS demarează o nouă investiție, în Cluj-Napoca: peste jumătate de miliard de euro pentru cel mai mare proiect de regenerare urbană din România

Unul dintre acționarii MAS RE, cu o deținere de 7,58%, este Government Employees Pension Fund (GEPF), fondul de pensii al angajaților guvernului sud-african, cel mai mare fond de pensii din întreaga Africă. GEPF deține acțiuni și la Growthpoint, care deține 29,5% din Globalworth - cel mai mare proprietar de clădiri de birouri din România, iar administratorul GEPF – Public Investment Corporation are participații și în cadrul NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor imobiliar din România.

Comenteaza