Încasările la finanțe au urcat cu 53 de milioane la Cluj

Încasările la finanțe au urcat cu 53 de milioane la Cluj

Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Cluj a înregistrat în februarie încasări la bugetul general consolidat de 494 de milioane de lei, în urcare cu 11% față de cele din perioada corespunzătoare a anului trecut.

Intrările cele mai mari au fost la asigurările sociale de stat (232 de milioane de lei), urmate de bugetul de stat, fără vamă (151 de milioane), fondul național unic de asigurări de sănătate (103 milioane) și asigurările de șomaj (7 milioane).

Procentual, încasările la șomaj au crescut de șase ori, cele la sănătate au urcat cu 32%, cele la asigurările sociale cu 14%, în timp ce intrările la bugetul de stat s-au redus cu 5%.

De remarcat că, din 1 noiembrie 2018, contribuabilii mijlocii au trecut în administrarea AJFP Cluj. La finele lunii trecute în evidențele instituției erau în executare silită 40.000 de persoane juridice și fizice, cu restanțe la stat de 374 de milioane de lei.

Ca să recupereze banii datorați de contribuabili fiscul a emis 8.848 de somații și a înființat 3.700 de popriri și sechestre, în sumă totală de 130 de milioane de lei. Cu toate acestea, AJFP a încasat doar 15 milioane. Din acțiunile de control finanțele clujene au adunat 11 milioane de lei.  

Comenteaza