Industria informatică din Cluj angajează sute de specialişti

 Industria informatică din Cluj angajează sute de specialişti
Mai multe companii care activează în prezent în sectorul tehnologiei informaţiei (IT) şi-au propus angajări şi extinderi de activitate, nu doar în Cluj, cât şi în alte localităţi din ţară.

Una dintre companiile de servicii IT cu o creștere rapidă în regiune, Endava, și-a extins pe parcursul ultimelor luni echipa în cel mai mare centru al său din România, aflat în Cluj-Napoca, ajungând la 700 de angajați full time, din totalul de 1.500 pe plan local și 2.750 la nivel de grup. Pe parcursul acestui an, reprezentanții companiei vor să recruteze activ, în toate centrele acesteia din România, mizând pe o creștere de cel puțin 25% a numărului de angajați la nivel de grup.
 
„Ne dorim ca pe viitor să continuăm să creăm un mediu care să atragă oameni la fel de talentați, alături de care să ne aducem contribuția la dezvoltarea întregii comunității IT, atât din Cluj, cât și din celelalte locații Endava”, a declarat Ovidiu Spinean, Head of Service Desk Services. Compania livrează soluții software și servicii IT din cele patru centre deschise în Cluj-Napoca, București, Iași, Pitești, pentru domenii precum financiar, asigurări, retail și tehnologie. 
 
Printre principalele proiecte de până acum livrate din Cluj se numără Trinity Mirror, publicație cu 260 de titluri în Marea Britanie, R&A, organizație care administrează cel mai vechi campionat de golf pe plan mondial, Worldpay, unul dintre cei mai importanți procesatori de plăți la nivel global. Endava are birouri în Marea Britanie, SUA, Germania, România, Macedonia, Moldova şi Serbia şi a realizat un venit anual de 114 milioane de euro în anul financiar 2015.
 
Societatea clujeană Softvision şi-a deschis în aprilie un sediu la Iaşi. „Cei 200 de colegi își vor desfășura activitatea la etajele 1, 2 și 3 ale clădirii pe o suprafață de peste 1.700 mp și o capacitate de peste 200 de stații de lucru, la care se adaugă săli de conferință, spații special amenajate pentru luarea mesei și spații dedicate relaxării”, declară Ioan Ambrozie, site manager la Iași. 

Cu 1.300 de angajați în cinci centre din țară, Softvision este lider între companiile de externalizare de software din România. Filiala din Iași a societăţii este a doua înființată în țară, după cea de la Baia Mare, compania având sedii și în Timișoara și București. Cu 16 sedii deschise în România și în SUA, Softvision are ca strategie angajarea în acest an a 500 de specialiști IT. Perspective de angajare pentru acest an au lansat şi alte companii de profil din Cluj, precum EBS, iQuest sau AROB.

Concentrare informatică 
 
Municipiul Cluj-Napoca are cei mai mulţi specialişti IT din România la nivelul întregii populaţii a localităţii, 1 dintre 25 de clujeni lucrând în domeniu, conform unui studiu referitor la industrie, realizat de clusterul iTech Transilvania by ARIES. 14.000 de companii de IT îşi desfăşoară activitatea în România, 50% fiind localizate în Bucureşti şi Cluj. La forţa de muncă activă, în Bucureşti, judeţele Cluj, Iaşi, Timiş sunt prezenţi 73% din totalul angajaţilor din IT. Toate companiile care activează în IT şi tehnologie în România au generat, în 2014, venituri de 4 miliarde de euro şi oferă locuri de muncă permanente pentru 75.500 de angajaţi.

Comenteaza