Informaticienii clujeni au creat un chatbot pentru Untold

Informaticienii clujeni au creat un chatbot pentru Untold
Cel mai mare festival al României aduce și ultimele inovații din domeniul tehnologiei | Foto: Cognizant Softvision

Festivalul Untold a avut la ediția din acest an o aplicație de asistență inteligentă și un robot de conversație concepute de specialiștii grupului Cognizant Softvision.

“Noul brand Cognizant Softvision a fost lansat oficial în august a acestui an la Untold, un festival european de muzică, ce a atras 350.000 de participanți la ediția din 2019”, a transmis conducerea companiei. Aceasta a acționat ca partener de inovație al festivalului.

„România este un pol important de inovație digitală, cu unele dintre cele mai bune talente în design și software din lume”, a declarat Malcolm Frank, președintele Cognizant Digital Business.

Planurile de creștere a echipei vizează recrutarea a cel puțin 500 de profesioniști în domeniul tehnologiei creative până la finalul acestui an. Divizia de Digital Engineering din cadrul Cognizant plănuiește lansarea de noi studiouri de design în zone cheie din București, Iași și Timișoara.

Portofoliul global al grupului include clienți precum Groupon, Macy’s și Mozilla. România este un hub al rețelei globale Cognizant Softvision, ce cuprinde un portofoliu de 3.000 de produse dezvoltate și profesioniști în domeniul IT și design care lucrează din 30 de studiouri prezente în nouă țări.

Înainte de a fi achiziționată de Cognizant, în 2018, Softvision era o companie consacrată în România, fiind fondată în Cluj-Napoca. Achiziția Softvision de către Cognizant a creat una dintre cele mai puternice companii din lume în domeniul dezvoltării digitale și un lider în dezvoltarea produselor software.

Lider global în piața software, Cognizant a înregistrat în 2018 venituri de 16,1 miliarde de dolari. Cognizant Softvision și Cognizant Digital Engineering formează o echipă de 11.000 de profesioniști. În România grupul are 1.700 de angajați în centrele sale din Cluj-Napoca, București, Iași, Timișoara și Baia Mare.

Comenteaza