Informaticienii Clujului ocupă clădirile de pe Ploieşti

Informaticienii Clujului ocupă clădirile de pe Ploieşti
Compania de tehnologia informaţiei EBS se va transforma în NTT Data România şi va funcţiona în două clădiri de birouri de pe strada Ploieşti, au anunţat oficialii acesteia.

„Noi suntem criticaţi de presă pentru aceste clădiri de birouri care tot apar, pe bună dreptate, dar companiile de tehnologie au nevoie de ele pentru că fac mereu angajări, iar piaţa merge în această direcţie. Clujul se bazează pe trei „T”, tehnologie, talent şi toleranţă, iar cele 10 universităţi şi cei 100.000 de studenţi reprezintă resursa de talente cea mai importantă, pun Clujul nu numai pe harta europeană a tehnologiei, ci şi pe cea internaţională.

Clujul s-a transformat dintr-un oraş al industriei grele în unul al inovării. Putem folosi industria informatică pentru sisteme de gestiune a traficului, a parcărilor sau a deşeurilor, să dăm un trend pentru toată ţara”, a spus primarul Emil Boc. 
 
„Am angajat 218 oameni în acest an, de când ne-am mutat în noua clădire, continuăm pe aceeaşi linie, numai să se termine la timp lucrările la clădirea din vecini, să putem să funcţionăm şi acolo. Ca fost proprietar al acestei firme, mă bucur că noii acţionari promovează respectul pentru oameni, una dintre valorile lor de vârf. De altfel, am încercat să implementăm cât mai mult aici din cultura japoneză. Vrem să facem din Cluj un Silicon Valley al României”, spune directorul EBS, Daniel Metz.

„Tehnologia poate să reducă în mod substanţial costurile atât în economie, cât şi în propria gospodărie. De o infrastructură eficientă este nevoie şi la Bucureşti”, a remarcat ambasadorul Japoniei în România, Kisaburo Ishii

EBS a inaugurat vineri noul său sediu, pe str. Constanţa-Ploieşti. Clădirea cuprinde săli de curs, conferințe şi interviuri, bibliotecă, zonă de relaxare, bistro, sală de mese, terasă, restaurant, parcare la subsol. Parterul este dedicat unui amfiteatru de 100 locuri pentru un program de dezvoltare profesională împreună cu Universitatea Babeș-Bolyai. Din acest an EBS va prelua denumirea de NTT Data România. Din 2013, EBS este o companie a NTT Data, parte a Nippon Telegraph and Telephone Corporation. Concernul japonez are sediul la Tokyo şi îşi desfăşoară activitatea în 35 de țări. 

Comenteaza