Îngrijorare la Câmpia Turzii VIDEO

Îngrijorare la Câmpia Turzii VIDEO
Motorul economiei din oraş, combinatul Mechel, duce lipsă de comenzi, iar angajaţii se tem că fabrica s-ar putea închide. Muncitorii au trimis o scrisoare deschisă conducerii companiei, dar şi autorităţilor române. Ei solicită o întâlnire cu acţionarii majoritari ai firmei pentru a primi explicaţii cu privire la situaţia fabricii.

Muncitorii de la Mechel Câmpia Turzii acuză faptul că, de mai multe luni, conducerea fabricii a redus programul de lucru. Aceasta înseamnă doar patru zile plătite pe săptămână, adică o diminuarea a salariului cu aproape un sfert.

"După 9 ani de la privatizarea Combinatului Metalurgic de la Câmpia Turzii, astăzi sub sigla Mechel, acesta se confruntă cu o situaţie gravă, existând chiar riscul închiderii activităţii, după o funcţionare de aproximativ 100 de ani, urmând ca cei 1900 de angajaţi să rămână fără un loc de muncă. Acest lucru afectează aproape jumătate din populaţia municipiului Câmpia Turzii", scrie în scrisoarea angajaţilor.

Sindicaliştii au cerut de mai multe ori explicaţii de la conducerea companiei, dar nu au primit niciun răspuns. Ei se tem că se pregăteşte închiderea combinatului.

Ieri, conducerea Diviziei Metalurgice Est-Europene a companiei Mechel a anunţat, după o întâlnire avută cu sindicatele celor 6 întreprinderi ale grupului din România, că în perioada următoare va aplica o serie de măsuri de îmbunătăţire a rezultatelor operaţionale, fără să detalieze care vor fi acestea.

Reporter: Cosmin Oanţă
www.realitateacluj.net

Comenteaza