Insolvenţă la Oncos. "În ultimii ani am resimțit puternic efectele crizei economice"

Insolvenţă la Oncos.
Unul dintre cei mai mari producători şi distribuitori de patiserie, dar şi de ouă şi carne de pui din Ardeal, anunţă că îşi reorganizează activitatea.

Oncos anunţă azi într-un comunicat de presă că demarează "un amplu proces de restructurare a business-ului". Altfel spus, intră în insolvenţă.

"Necesitatea restructurării vine în contextul scăderii puterii de cumpărare a populației și a lipsei unei finanțări corespunzătoare a afacerii, ce au cauzat un dezechilibru financiar companiei", explică reprezentanţii Oncos.

Procesul presupune restructurarea activității Oncos Prod împreună cu specialiști în business restructuring și reorganizarea Oncos SA - în cadrul procesului de redresare obiectivele sunt păstrarea locurilor de muncă, a structurii centrelor de producție și a celor de distribuție și vânzare.

"În ultimii ani am resimțit puternic efectele crizei economice, care s-au văzut atât în scăderea puterii de cumpărare a consumatorilor, cât și în lipsa unor surse de finanțare viabile pe piață", spune acţionarul majoritar Vasile Onacă. "Oncos este un business antreprenorial, românesc, ce nu beneficiază de sprijinul unui grup sau al unui investitor care să susțină afacerea și în condiții economice dificile. În acest context, restructurarea business-ului grupului a venit ca o soluție firească și necesară pentru însănătoșirea acestuia. Pe parcursul procesului de restructurare, vom acorda o mare atenție păstrării și securizării locurilor de muncă ale angajaților, a structurii centrelor de producție, distribuție și vânzare. Avem baze solide, care ne vor ajuta să însănătoșim afacerile și să reluăm creșterea".

Planul de reorganizare al afacerii include creşterea cu aproximativ 25 % a capacităţii de producţie şi procesare a cărnii de pasăre. Astfel, în cadrul unui parteneriat strategic, vor fi puse în funcţiune încă 12 hale de creştere a păsărilor, cu o capacitate totală de 1,3 milioane capete pe an.

Capacitatea totală de creştere şi procesare a Grupului va depăşi 6,3 milioane capete anual, după ce în 2013 a crescut cu 6% față de anul anterior, precizează compania. Oncos Grup ocupă locul 10 pe piaţa naţională în privința numărului de pui de carne crescuți în fermele proprii, iar capacitatea totală de creştere şi procesare este în prezent de peste cinci milioane de pui de carne pe an.

Înființat în anul 1991, Grupul Oncos are peste 800 de angajaţi, și este al 4-lea angajator din Judeţul Cluj. Grupul de firme include Abatorul de Păsări Floreşti, clasificat în categoria „A" de procesare, 5 ferme de creştere a păsărilor în Gilău, Lomb, Jucu , Sălişte - Coruş - Chinteni în județul Cluj şi Panic în județul Sălaj precum şi una din cele mai mari fabrici de pâine din Transilvania. Distribuția produselor de carne se face printr-o reţea proprie de retail formată din 44 magazine în judeţele Cluj, Sălaj, Mureş, Bistriţa-Năsăud. Produsele sunt comercializate și pe pieţele externe din Ungaria, Italia, Cehia, Slovacia și Grecia.

Oncos a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de peste 148 milioane de lei.

Comenteaza