Întârzie pensiile, la început de an

Întârzie pensiile, la început de an

Compania Naţională Poşta Română a anunţat că, în această lună, distribuirea pensiilor se va decala din cauză că banii pentru drepturile sociale ajung în conturile sale începând cu 7 ianuarie, "aşa cum se întâmplă la fiecare început de an", iar pensionarii îşi vor primi drepturile în perioada 10-20 ianuarie.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

"Într-o lună obişnuită, Poşta Română primeşte prima parte a banilor de pensii cu trei zile înainte de prima zi lucrătoare a lunii în care pensiile sunt livrate. Ca la orice început de an, partenerii noştri de la Casa Naţională de Pensii Publice virează CNPR prima tranşă a banilor începând cu 7 ianuarie, întrucât are loc închiderea de an, când se trage linie închizându-se creditele bugetare. Transformarea acestora în cash şi distribuirea în genţile fiecărui factor poştal durează aproximativ trei zile", arată CNPR.

Astfel, pensiile vor fi livrate începând cu 10 ianuarie, într-un interval de 10 zile. ”În ianuarie ne aflăm într-o situaţie specială, ca urmare a închiderii de an din instituţiile statului. Acum, la început de an, lucrurile încep să se aşeze şi să fie alimentate de energia caracteristică acestei perioade.

Poşta Română va lucra la capacitate maximă începând cu 6 ianuarie. Noi, Poşta Română, înţelegem nevoia pensionarilor de a avea pensia la timp în buzunar, fapt de care ne asigurăm lună de lună. Fiecare român trebuie să aibă încredere în această companie, fără să aplece urechea la fake-news-uri sau dezinformări premeditate”, a declarat Horia Grigorescu, directorul general al CNPR.

Compania precizează că, la fel ca în 2019, pensiile vor fi livrate, şi anul acesta, în timp record, până în 20 ianuarie. CNPR a publicat şi un parcurs al banilor de pensii.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Etichete
Comenteaza