Interes imobiliar major pentru Zona Metropolitană Cluj. "Apahida, Jucu și Baciu au potențial mare"

Interes imobiliar major pentru Zona Metropolitană Cluj. "Apahida, Jucu și Baciu au potențial mare"
Zona Baciu se numără printre preferatele cumpărătorilor de apartamente

Tot mai mulți investitori în apartamente și case sunt interesați de achiziții în comunele Apahida, Jucu și Baciu, zone cu potențial pe termen lung de construire și dezvoltare pe segmentul rezidențial, susțin specialiștii imobiliari.

În prima lună din an s-au vândut 2.900 de apartamente, case și terenuri în județul Cluj, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Nevoia clujenilor pentru apartamente a dus și creșterea vânzărilor înregistrate de agenții. Piața imobiliară din Cluj este una dintre cele mai efervescente din țară, iar lângă Cluj-Napoca s-a dezvoltat în ultimii ani cea mai mare suburbie din țară.

Interesul pentru proprietăți rezidențiale la Cluj a crescut din decembrie, conform statisticilor Blitz Imobiliare. "Cei care care au avut proprietăți la vânzare și nu au reușit să finalizeze tranzacțiile până în decembrie au mai scăzut prețurile după sărbători. Piața a fost inhibată anul trecut de restricții, iar creșterea s-a mutat pe acest început de an, deci estimăm că vom avea un primul trimestru cu creștere robustă”, spune Cătălin Priscorniță, CEO al Blitz Imobiliare. 

Printre segmentele cu activitate crescută în piață s-a remarcat segmentul de vânzări de case. Tendința apărută în urmă cu un an se menține, pe fondul nevoii de spațiu pentru munca de acasă. În ascensiune este și cererea pentru zonele adiacente marilor orașe, acolo unde există mai mult spațiu verde. În județul Cluj tot mai mulți clienți sunt interesați de achiziții în Apahida, Jucu, Baciu, zone cu potențial pe termen lung de construire și dezvoltare pe segmentul rezidențial.

Nu doar apartamentele au fost căutate, ci și casele, mult mai practice în vreme de pandemie. „Deși cea mai mare creștere, de 70% s-a înregistrat pentru achiziția de apartamente, fiind segmentul cu cel mai mare volum de oferte, agenția a înregistrat și o creștere de 27% a vânzărilor de case, ceea ce e semnificativ în comparație cu variația anuală obișnuită”, a explicat Bogdan Petrovai, Chief Sales Manager al Blitz. 

Comenteaza