Invazie germană în comerţul clujean

Invazie germană în comerţul clujean
Lanţurile de retail Billa şi Lidl şi-au programat deschideri de unităţi pe acest final de an. Apar spaţii noi pe Calea Dorobanţilor şi pe axa paralelă, Bulevardul 21 Decembrie.

Retailerii din Germania prind astfel cu două unităţi noi una dintre cele mai aglomerate perioade din an pentru comercianţi, cea dinainte sărbătoririi Crăciunului.

Cu noua unitate deschisă pe Calea Dorobanţilor, Billa a ajuns la 71 de magazine în Romania, a informat compania. Aceasta are un spaţiu de vânzare de 819 mp şi comercializează 7.800 de articole. Societatea Service Automobile 2 Cluj a solicitat pentru Billa România un certificat de urbanism, de informare privind posibilităţile de construire, pentru un spaţiu de pe Calea Dorobanţilor nr. 120. Scopul solicitării documentului, eliberat în octombrie de primăria municipiului, este amenajarea unui supermarket Billa în spaţiul pentru servicii şi comerţ al Service Automobile 2 Cluj. Pe site-ul oficial, reprezentanţii Billa arată că grupul vrea să se extindă în ţară, în oraşele de peste 20.000 de locuitori. Grupul este interesat de terenuri cu suprafaţă minimă de 3.500 mp, suprafaţă regulată sau de spaţii comerciale de minim 500 mp, suprafaţă de vânzare şi 750 mp, suprafaţă totală.

O locaţie potrivită pentru o unitate Billa este una situată central, cu o bună vizibilitate şi cu deschidere către cel puţin o stradă principală foarte circulată, atât pietonal, cât şi rutier. În Cluj, Billa a deschis în urmă cu un an un magazin pe str. Louis Pasteur nr. 75, cu o suprafaţă de vânzare de 560 mp, cea mai recentă inaugurare din municipiu. Acesta este cel de-al treilea magazin din oraş, după cele de pe Calea Floreşti şi cel din cadrul complexului Central, pe str. Regele Ferdinand. Billa este parte a grupului german Rewe, care operează şi reţelele de magazine Penny Market şi Selgros. Lanţul de retail a deschis începand cu noiembrie patru noi magazine, în Bucureşti, Constanţa, Mangalia şi Slatina.

Tot în această săptămână, retailerul german de discount Lidl pune în funcţiune o nouă unitate. Reprezentanţii grupului au anunţat deschiderea pentru joi. Noul magazin a fost amenajat pe Bulevardul 21 Decembrie 1989, într-un spaţiu al complexului ridicat de Portico Investments pe un fost teren al producătorului de lactate Napolact. În locul fostei unităţi de pe Bulevardul 21 Decembrie 1989 a fost realizată o parte a ansamblului gândit pe teren. Potrivit proiectului, ansamblul are o componentă rezidenţială Şi una de servicii, iar înspre bulevard a fost deja ridicat complexul de servicii cu demisol, parter şi etaj. Aici, Lidl preia un spaţiu de 1.700 mp. 
O nouă unitate este în pregătire pentru un teren de 6.000 mp de pe str.Aurel Vlaicu, teren al Grup 4 Instalaţii, pe fosta platformă IRA. Aici magazinul de discount va fi vecin cu unitatea de bricolaj a austriecilor de la BauMax. Procesul de avizare pentru proiect a fost deja demarat. Deocamdată, Grup 4 Instalaţii a pregătit elaborarea Planului Urbanistic de Detaliu, organizarea de şantier şi construirea spaţiului comercial Lidl. Deocamdată, lanţul de retail este prezent în Cluj-Napoca cu o unitate în cadrul ansamblului Sigma din cartierul Zorilor şi o alta în zona Bună Ziua. O altă unitate Lidl a fost amenajată pe Calea Baciului, pe o parte din platforma Ruttrans.

 

Etichete
Comenteaza