Inventatorul vaccinului Pfizer/BioNTech a ajuns în topul celor mai bogaţi oameni din lume. Ce avere are

Inventatorul vaccinului Pfizer/BioNTech a ajuns în topul celor mai bogaţi oameni din lume. Ce avere are

Ugur Sahin, fondatorul, alături de soția sa, Oezlem Tuereci, al companiei BioNTech, care a inventat vaccinul Pfizer-BioNTech, a ajuns printre cei mai bogaţi 500 de oameni din lume.

Ugur Sahin, co-fondatorul BioNTech a ajuns printre cei mai bogaţi 500 de oameni, după ce Marea Britanie a aprobat folosirea vaccinului creat de el împreună cu Pfizer, scrie Mediafax.

Preţul acţiunilor BioNTech a crescut cu 8% în doar o săptămână şi cu 250% în ultimul an. Astfel, Ugur Sahin, fondatorul companiei, a urcat pe locul 493 în topul celor mai bogați oameni din lume, averea sa netă fiind estimată la 5,1 miliarde de dolari, conform Bloomberg Billionaires Index.

Ugur Sagin este descris ca un om extrem de modest de către apropiații lui.

„În ciuda realizărilor sale, nu s-a schimbat deloc, este incredibil de modest și plăcut”, a declarat Matthias Kromayer, membru în board-ul firmei de capital MIG AG, care a finanțat BioNTech de la începuturile sale, din 2008.

El a mai spus că Sahin merge la ședințele de business în blugi, ducând mereu după el rucsacul și casca de biciclist.

Compania germană era axată pe lupta împotriva cancerului, însă Sahin şi soţia sa, Oezlem Tuereci – directorul medical al BioNTech, s-au concentrat pe COVID-19, după ce au înțeles că metoda dezvoltată de ei în tratarea cancerului, folosirea tehnologiei mesager ARN, poate fi folosită și la un vaccin împotriva noului coronavirus.

Comenteaza