"Investeşte în tine", de luni. Condiţiile în care primeşti un împrumut fără dobândă de până la 40.000 de lei

"Investeşte în tine", de luni. Condiţiile în care primeşti un împrumut fără dobândă de până la 40.000 de lei
| Foto: Arhiva

Începând de luni, prin programul guvernamental "Investeşte în tine", atât tinerii, cât şi adulţii, pot contracta credite cu dobândă suportată de la bugetul de stat de peste 35.000 de lei.

Din 15 octombrie, tinerii între 16 şi 26 de ani pot contracta credite fără dobândă de până la 40.000 de lei, iar persoanele între 26 şi 55 de ani pot accesa acelaşi tip de credite de până la 35.000 de lei. Pe lângă creditul iniţial, cei care sunt angajaţi pot solicita suplimentar 20.000 de lei.

”Implementarea acestor programe va avea beneficii atât economice, cât și sociale: crearea de locuri de muncă mai bine plătite și atragerea de proiecte de investiţii cu valoare adăugată mare”, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Lansarea programului ”Investește în tine” și semnarea documentelor necesare derulării lui reprezintă o perspectivă deschisă tinerilor și persoanelor de vârstă activă de a-și asigura finanţarea pentru îmbunătăţirea pregătirii profesionale sau pentru acces la diferite servicii de sănătate și activități sportive.

Potrivit comunicatului guvernului, anii de studiu vor reprezenta perioada de graţie pentru acest tip de finanţare. Sumele pot fi folosite pentru îmbunătăţirea pregătirii profesionale sau pentru acces la diferite servicii de sănătate şi activităţi sportive. Împrumuturile pot fi accesate prin CEC Bank, iar durata maximă de creditare este de 10 ani.

"Banii împrumutaţi în aceste condiţii avantajoase pot fi folosiţi pentru cheltuieli în educaţie, sănătate, investiţii imobiliare, cultură, sport, efectuate de oricare dintre membrii familiei beneficiarului. Începând de luni, oamenii pot merge la banca parteneră, CEC, pentru a accesa aceste credite", a adăugat premierul.

Condițiile de eligibilitate:

  • persoane fizice cu cetățenie română, cu domiciliul în România
  • tineri cu vârsta cuprinsă între 16 ani împliniți și până la 26 de ani neîmpliniți la data solicitării creditului inclusiv și să fie cuprinși în sistemul de învățământ sau să efectueze cursuri de specializare, autorizate de Ministerul Educației sau de Ministerul Muncii
  • persoane cu vârsta între 26 de ani împliniți și 55 de ani neîmpliniți la data solicitării creditului, dacă sunt cuprinse în sistemul de învățământ sau efectuează cursuri de reconversie sau specializare profesională, autorizate de Ministerul Educației și, după caz, de Ministerul Muncii
  • să prezinte cel puțin un codebitor, dacă solicitantul nu este angajat

 

Comenteaza