Investiție de peste 100 de mil. euro în Ardeal! Fabrica va crea 250 de locuri de muncă

Investiție de peste 100 de mil. euro în Ardeal! Fabrica va crea 250 de locuri de muncă
| Foto: Facebook.com/Primaria Hunedoara

Peste o sută de milioane de euro vor fi investiți de o companie românească pentru edificarea unei fabrici de produse extrudate de aluminiu, pe un teren aflat la Peștișu Mare, județul Hunedoara.

Potrivit reprezentanților primăriei Hunedoara, fabrica se va baza ca materie primă pe deşeuri din aluminiu (care, în prezent, sunt reciclate într-o proporţie foarte mică).

Capacitatea de producţie va fi amplasată pe o suprafaţă totală de 50.000 de mp (din care 20.000 – 25.000 mp ocupaţi cu hale de producţie) pe un teren aflat în Peştişu Mare, în zona „Materii prime” – cum încă i se mai spune, pe Drumul Judeţean 687 Sântuhalm – Hunedoara.

Sunt deja în derulare operaţiunile de pregătire a terenului, iar construcţia efectivă va începe peste câteva săptămâni şi va dura aproximativ un an şi jumătate.

Procesul de producție ar urma să înceapă în anul 2025. Într-o primă fază, fabrica va avea 100 – 150 de angajaţi, urmând ca, pe măsură ce procesul de producţie se va dezvolta, numărul salariaţilor să ajungă la 250. 

Comenteaza