Investiții pe final de an. Românii pot cumpăra titluri de stat Tezaur. Ce dobândă primesc la ultima ediție a anului

Investiții pe final de an. Românii pot cumpăra titluri de stat Tezaur. Ce dobândă primesc la ultima ediție a anului
| Foto: Facebook - Ministerul Finanțelor

A fost lansată ultima ediție Tezaur din 2023, iar doritorii vor putea investi în titlurile de stat. Procesul este unul simplu chiar și pentru cei care nu au experiență.

Românii pot investi, începând de luni, 13 noiembrie 2023, în titlurile de stat Tezaur, cu scadenţă de 1 şi 3 ani, cu dobânzi anuale de 6,15% şi, respectiv, 7,25%, conform unui comunicat oficial publicat pe site-ul Ministerului de Finanţe

Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu şi sunt în forma dematerializată.

„Am lansat de astăzi ultima ediţie Tezaur din 2023, pentru românii care vor să-şi pună economiile să producă, printr-un instrument care le oferă siguranţă şi stabilitate. Nu există o sumă minimă de subscriere, iar procesul este unul cât se poate de simplu, facilitând participarea chiar şi pentru cei care nu au experienţă în domeniul financiar. Titlurile de stat vin cu avantajul unor dobânzi neimpozabile, sporind randamentul net pentru cei care îl aleg", a afirmat ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

De unde se pot cumăra titluri de stat Tezaur

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

  • între 13 noiembrie - 14 decembrie 2023 online, numai de persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităţilor Trezoreriei Statului. Operaţiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat Tezaur, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului.
  • între 13 noiembrie - 15 decembrie 2023 de la sediul unităţilor Trezoreriei Statului;
  • între 13 noiembrie - 14 decembrie 2023 în mediul urban şi 13 noiembrie - 13 decembrie 2023 în mediul rural, prin subunităţile poştale ale CN Poşta Română.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri. Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile.

Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice. Prospectul de emisiune şi orice eventuale modificări ale acestuia sunt publicate la secţiunea Datorie publică, www.posta-romana.ro.

loading...
Comenteaza