Investitori de 3 miliarde de dolari în tehnologie, așteptați la Cluj

Investitori de 3 miliarde de dolari în tehnologie, așteptați la Cluj
| Foto: Playtech

Reprezentanți ai unor mari fonduri de investiții din SUA și din Europa vor vota la Cluj cele mai promițătoare soluții în tehnologie propuse de pasionații din domeniu din Transilvania.

Ei vor juriza și vor premia cel mai promițător proiect al competiției Techsylvania Startup Avalanche (TSA). Printre invitați se numără administratorii unor fonduri de venture capital cu un portofoliu vast de startup-uri susținute la nivel global care vor împărtăși participanților și antreprenorilor modelele lor de finanțare și sfaturi pentru obținerea de capital. Ashley Carroll este partener în cadrul Social Capital, un fond de investiții de peste 1,2 miliarde de dolari, cu sediul în Palo Alto, California. Firma a fost înființată în 2011 de un fost angajat al Facebook și are în portofoliu startup-uri din sănătate, educație, finanțe-bănci și mobile.

Un investitor de renume este Max Niederhofer, partener în cadrul Sunstone Capital, unul dintre cele mai mari fonduri de investiții din Europa, cu un portofoliu de 300 de milioane de dolari. Prima sa investiție a fost în platforma de muzică online Last.fm, achiziționată de CBS în 2007 pentru 280 milioane de dolari. Pe lista investitorilor se regăsește Bartoj Ondrej, un antreprenor ceh care administrează Credo Ventures, un fond care gestionează peste 50 de milioane de dolari și este printre primii investitori ai unicornului UiPath.

Au confirmat participarea Di-Ann Eisnor, director de dezvoltare la Waze, Sebastian Dobrincu, un tânăr de 19 ani care a dezvoltat Storyheap, o companie de 1 milion de dolari în SUA cu clienți ca Selena Gomez și Justin Bieber, Katherine Manderfield, director de strategie la The New York Times, Newton Howard, directorul laboratorului de specialitate de la MIT, care a realizat un cip ce prelungește activitatea creierului cu până la 5 ani.

TSA este dedicată antreprenorilor și start-up-urilor din IT care au șansa de a-și prezenta proiectele în fața unora dintre cei mai renumiți profesioniști în domeniu și investitori. Cel mai bun start-up va fi premiat cu o excursie de nouă zile în Silicon Valley (SUA). Pachetul include vizite la cele mai importante companii, întâlniri cu investitori și cu reprezentanții celor mai mari acceleratoare de start-up-uri și firme de venture capital, antreprenori de succes și experți în tehnologie. Techsylvania are loc în perioada 9-12 iunie, la Casa de Cultură a Studenților.

Comenteaza