Investitori din Cluj finanțează un startup de telemedicină

Investitori din Cluj finanțează un startup de telemedicină

Compania Telios a primit o investiție de 200.000 de dolari de la investitori din Cluj, Timișoara și București pentru a face mai accesibile serviciile medicale la distanță.

Telios, unul dintre pionierii telemedicinei din România, va folosi banii pentru creșterea gradului de conștientizare a beneficiilor telemedicinei în țara noastră, pentru consolidarea poziției pe piață, extinderea echipei medicale și îmbunătățirea funcționalităților platformei.

Runda de investiții a fost realizată de Transilvania Angels Network din Cluj-Napoca, cu implicarea altor două rețele de investitori de tip angel, Growceanu din Timișoara și TechAngels România din București, prin Smart Impact Capital, un micro VC fondat de Matei Dumitrescu, vicepreședinte TechAngels România.

Este prima dată când trei dintre cele mai mari rețele de investitori de tip angel din România realizează o investiție comună.

Serviciile Telios acoperă un număr mare și o plajă largă de pacienți, de la manageri, la angajați din diverse industrii, care, pentru a menține economia funcțională în timpul crizei actuale, au atât nevoie de protecție împotriva coronavirusului, cât și de servicii de asistență medicală furnizate de la distanță.

Finanțarea primită va fi utilizată pentru creșterea gradului de conștientizare a beneficiilor telemedicinei în România, consolidarea poziției pe piață, extinderea echipei medicale și îmbunătățirea funcționalităților platformei.

”Deservim atât manageri de corporație care trebuie să lucreze de acasă, cât și șoferi de camioane sau lucrători din depozite, care au nevoie de sfaturi pentru sănătate în timp ce sunt pe drum sau în locații greu accesibile”, a declarat Philip Choban, cofondator al Telios.

Folosind Telios, companiile private și asigurătorii pot oferi angajaților și pacienților asigurați, împreună cu familiile lor, acces 24/7 la servicii de telemedicină de vârf furnizate de o echipă dedicată de medici și asistente. În loc să aștepte zile întregi pentru o vizită la medicul tradițional, pacienții pot apela la medic prin telefon sau online, primind o consultație de la cel mai potrivit specialist, în doar câteva minute, fără a fi expuși contactului cu alți pacienți.

Telios a fost lansat în 2018, după doi ani de dezvoltare a platformei. Într-un timp foarte scurt, serviciul lor a atras unele dintre cele mai mari companii de asigurări ca parteneri strategici, au câștigat mari clienți corporativi și a crescut semnificativ volumul de consultații.

 

Telios dezvoltă o aplicație de inteligență artificială pentru autodiagnosticare pe care intenționează să o lanseze în curând și vrea să își extindă serviciile în mai multe țări din Europa de Est.

Comenteaza