Investitorii au tranzacţionat la bursă acţiuni de 1,5 miliarde de euro în opt luni

Investitorii au tranzacţionat la bursă acţiuni de 1,5 miliarde de euro în opt luni
Valoarea tranzacțiilor cu acțiuni realizate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a depășit nivelul de 1,5 miliarde de euro la finalul lunii august și înregistrează un avans de peste 35% față de primele opt luni ale anului trecut.

Investitorii au cumpărat și au vândut acțiuni de 180 de milioane de euro luna trecută, nivel care a fost cu 27% peste valoarea din iulie 2017. Față de august  anul trecut, valoarea tranzacțiilor cu acțiuni a crescut cu 85%. 
 
Primele opt luni ale acestui an s-au remarcat printr-o valoare medie zilnică de tranzacționare mai mare, indicatorul depășind pragul de 9 milioane de euro pe zi. Comparativ cu perioada ianuarie-august 2016, valoarea medie zilnică de tranzacționare a crescut cu 38%. 
 
BET, indicele principal al pieței, care măsoară evoluția celor mai lichide 13 companii listate la BVB, a încheiat primele opt luni cu un plus de 13,6%, iar BET-TR, care include și dividendele acordate de companiile din BET, a avansat cu 22%. 
 
„Performanța acțiunilor companiilor listate la bursa din România a fost una remarcabilă, indicele MSCI Romania Total Return a crescut cu mai mult de 150% în ultimii 5 ani, în dolari. Datorită unei creșteri economice foarte puternice și a expansiunii fondurilor de pensii private, tot mai multe companii se listează la BVB”, a declarat Carsten Hesse, strateg la banca germană de investiții Berenberg.
 
De la Sibex, pe piaţa AeRO
 
Un număr de opt societăți listate până acum pe piața reglementată a Sibiu Stock Exchange au intrat la tranzacționare pe piața AeRO, sistemul alternativ de tranzacționare al BVB: Casa Albă – Independenţa Sibiu, ICERP  Ploiești, Proffesional IMO Partners București, Romanofir Tălmaciu, Romradiatoare Brașov, Selca Pitești, Sigstrat Sighetu Marmației, Virola - Independenţa Sibiu.

Comenteaza