Investitorii care se retrag din Transilvania Construcții primesc 112 lei pe acțiune

Investitorii care se retrag din Transilvania Construcții primesc 112 lei pe acțiune

Compania clujeană și-a modificat profilul de activitate din construcții în închirieri și le va plăti acționarilor care vor să se retragă peste 100 de lei pe titlu.

Acţionarii TCC care nu au votat în adunarea din aprilie schimbarea obiectului de activitate al societăţii se pot retrage din companie. Aceasta care va plăti 112,7 lei/titlu, preţ stabilit de un evaluator independent, înregistrat la Autoritatea de Supraveghere Financiară, se arată într-un raport remis Bursei de Valori Bucureşti.

Dreptul de retragere poate fi exercitat în termen de 30 de zile de la data de 4 iunie, când hotărârea acţionarilor a fost publicată în Monitorul Oficial al României, specifică în notificare conducerea Transilvania Construcţii.

În 24 aprilie, acţionarii TCC prezenți au aprobat schimbarea obiectului principal de activitate al societăţii din lucrări de construcţii clădiri rezidenţiale şi nerezidenţiale în închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate.

Cotaţia TCC este acum de 112 lei, prețul titlurilor crescând cu 12% de când acţionarii au hotărât schimbarea obiectului de activitate.

În primăvară, administratorii societății au fost mandatați pentru contractarea de credite bancare până la 30 de milioane de euro și stabilirea garanțiilor necesare contractări, decizii principale propuse de directorul general, Andrei Timofte.

TCC și-a extins activitatea la nivel naţional, prin dezvoltarea unui parc logistic care urmează să fie ridicat lângă Bacău. Acesta va fi dezvoltat în mai multe etape, pe un teren 8 ha, iar la finalul construcţiilor compania va deţine 4 ha de depozite clasa A.

Compania operează două parcuri logistice în regiunea Transilvaniei, care asigură 97% din cifra sa de afaceri, și deține clădirea de birouri Novis Plaza, din parcul industrial Tetarom I Cluj-Napoca. 

Societatea este controlată de familia Timofte din Cluj: 59,07% de Andrei Timofte şi de 35,64% de tatăl acestuia, Mircea Timofte, în timp ce restul de 5,27% se tranzacţionează liber la bursă. TCC avea o capitalizare bursieră de 89 de milioane de lei.

Comenteaza