Ioan Rus primeşte două milioane de euro de la Ion Ţiriac

Ioan Rus primeşte două milioane de euro de la Ion Ţiriac
Rus şi Ţiriac fac demult afaceri împreună. Ultima i-a adus ministrului Transporturilor o adevărată avere.

Omul de afaceri Ion Ţiriac şi-a majorat participaţia în cadrul dealerului auto din Cluj RMB Inter Auto, deţinut împreună cu actualul ministru al transporturilor Ioan Rus, de la 55% la 70%, potrivit datelor din Monitorul Oficial.

„Autosincron SRL, prin reprezentantul său Ioan Rus şi Vitexa Holdings (Ion Ţiriac), reprezentând 100% din capitalul social, au decis cesionarea de către Autosincron a 258 de părţi sociale, reprezentând 15% din capi­talul social. Preţul total al cesiunii este de 2 mil. euro, care urmează a fi ajustat în vi­itor potrivit acordului ce va inter­veni între părţi. Auto­sincron, prin ad­ministrator, declară că anterior semnării prezentei a primit suma de 2 mil. euro, contra­valoarea cesiunii părţilor sociale", se arată în Mo­ni­torul Oficial.

În urma transferului, Auto­sincron rămâne cu 30% din capitalul social şi Vitexa Holdings cu 70%. „Având în vedere faptul că pa­che­tul majoritar aparţine aceleiaşi companii, nu dorim să rea­lizăm declaraţii suplimentare pe marginea acestui subiect", au declarat reprezentanţii Ţiriac Holdings. Ioan Rus nu a oferit niciun comentariu cu privire la această tranzacţie.

Între 2005 şi 2013 RMB Inter Auto a investit 7 mil. euro într-un centru pentru Ford şi Hyundai, 5 mil. euro într-unul pentru Mercedes-Benz şi a modernizat un show­room Ford cu 0,7 mil. euro, investiţiile realizate apropiin­du-se de 13 mil. euro, la cât ar fi evaluat dealerul în urma tranzacţiei.

 

Etichete
Comenteaza