IT-ul din Cluj poate ajunge în capitala Americii. Investiție de 3 mil. euro pentru produse proprii

IT-ul din Cluj poate ajunge în capitala Americii. Investiție de 3 mil. euro pentru produse proprii
| Foto: sepavone - Depositphotos.com

După ce a deschis birouri în Dubai, Silicon Valley, Londra și Germania, compania de software Oves Cluj, ia în calcul și extinderea în Washington, New York, Franța sau Suedia.

OVES Enterprise, companie de dezvoltare de software din Cluj, anunţă dublarea investiţiilor, la 3 milioane de euro, pentru 2023, punând accentul pe inovaţie, pe lansarea de produse proprii şi pe extinderea internaţională, în demersul de a fi mai aproape de potenţialii clienţi, potrivit unui comunicat.

Afaceri de 12 milioane de euro pentru Oves Cluj în 2023

Compania, a înregistrat afaceri de peste 6 milioane de euro în 2022 și păstrează ritmul de creştere şi în 2023, şi estimează dublarea afacerilor, în acest an, pe fondul creşterii numărului de proiecte din industriile financiară (bănci, instituţii financiare, start-up-uri din zona financiară etc.) şi de apărare.

„Estimăm, cel puţin, o dublare a business-ului OVES Enterprise, în 2023. Ne vom axa, în continuare, anul acesta, pe segmentele de defence şi financiar, dar şi pe zona de cloud, în măsura în care avem foarte multe cereri de aici şi avem şi expertiza necesară pentru a da curs acestor cerinţe. Vedem, totodată, o creştere a cererii şi în zona de healthcare, segment care ne aşteptăm să aibă o evoluţie importantă", spune Mihai Filip, CEO OVES Enterprise.

Numărul de clienţi OVES Enterprise a crescut anul trecut cu aproximativ 30%, însă dublarea business-ului în 2022 a fost generată de solidificarea parteneriatelor deja existente, compania reuşind, cu fiecare client, o scalare a serviciilor oferite, din zona de development, la început, către consultanţă, strategie, cybersecurity, data security şi multe altele.

IT-ul din Cluj poate ajunge în New York și în capitala SUA 

Anul trecut, OVES Enterprise a început procesul de extindere a prezenţei în piaţa internaţională, prin deschiderea de birouri în afara României. În prezent, compania operează 5 birouri în străinătate: în SUA, la Palo Alto (Silicon Valley), în Germania (Munchen şi Berlin), în Emiratele Arabe Unite (Dubai) şi în Mare Britanie (Londra).

Vom continua extinderea internaţională în 2023. Dorim să explorăm opţiunea de a deschide noi birouri în SUA, de exemplu la New York sau la Washington. Nu excludem să deschidem un birou şi în partea de nord a Europei, cel mai probabil în Suedia, care este poartă de intrare către ţările nordice. Şi Franţa rămâne o ţara interesantă pentru noi, cu foarte multe posibilităţi în zona de tech. Totodată, avem un partener din Asia care doreşte să deschidem un office acolo - explorăm şi această opţiune - Mihai Filip, CEO Oves Cluj.

Optimizarea proiectelor, reducerea costurilor şi creşterea profitabilităţii sunt aspectele care completează strategia de anul acesta a OVES Enterprise.

Cât priveşte numărul de angajaţi, OVES Enterprise a închis 2022 cu o echipă de aproape 200 de colaboratori. Compania îşi propune o creştere cu 50% a numărului de colaboratori, ajungând, la finalul anului, până la circa 300. Acest obiectiv se află în strânsă legătură cu contextul economic global şi va fi ajustat, pe parcursul anului, pe măsura oportunităţilor şi a contextului, se menţionează în comunicat.

OVES ENTERPRISE S.R.L. este o companie de IT din Cluj-Napoca. Mihai Filip, CEO, este totodată și acționarul majoritar al companiei (95%). Firma a raportat afaceri de 12.275.475 mil. lei și un profit de 3.608.936 în anul 2021, potrivit datelor consultate de ZIUA DE CLUJ pe site-ul termene.ro.

loading...
Comenteaza