IT-iștii clujeni de la bursă, din nou în căutare de finanțare

IT-iștii clujeni de la bursă, din nou în căutare de finanțare

Furnizorul clujean de soluții software Life Is Hard (LIH), listat la Bursa de Valori București, va emite obligațiuni corporative convertibile, negarantate, având atașată o opțiune de răscumpărare anticipată din partea societății.

Obligațiunile vor fi emise în lei, în limita maximă a 1,5 milioane de euro, urmând a avea o scadență de patru ani de la data emisiunii, cu o rată anuală a dobânzii de maximum 8%/an, plătibilă trimestrial, conform Profit. Acestea vor fi oferite inițial spre subscriere acționarilor înregistrați, conform dreptului de preferință al acestora, iar cele rămase nesubscrise de către acționarii societății vor face obiectul unui plasament privat sau ofertă publică adresată investitorilor interesați.

Recent, LIH a intrat în etapa de due diligence pentru preluarea integrală a pachetului de acțiuni al firmei Innobyte, companie românească de dezvoltare software specializată în comerț electronic. În toamnă, LIH a anunțat că va prelua, în cadrul unui proces de divizare parțială, activitatea de vânzare business-to-business a companiilor Active Power Solutions Cluj și Tree Comm Services Brăila de produse din portofoliul Telekom destinate clienților de talie mică și medie.

Principalii acționari ai LIH sunt Ioan Cătălin Chiș – 63,3689% și Erik Barna – 23,4243%. Cătălin Chiș Anterior, LIH a finalizat achiziția a 40% din acțiunile firmei Performia Finance, companie care furnizează servicii de contabilitate financiară, tranzacția având o valoare de 300.000 lei

Comenteaza